REUTERS
TKO JE NAJVEĆI?

'HAMILTON MOŽE STIĆI REKORDERA SCHUMACHERA' 'Lewis je jedan od najboljih svih vremena, zaslužuje stati u istu rečenicu s bilo kojom F1 veličinom'

FORMULA 1 Englez još nije ni proslavio četvrti naslov, a već mu zbrajaju može li, odnosno kako će do sedmog
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. studeni 2017. 14:10

Lewis Hamilton pokupio je članove obitelji i svoju svitu prijatelja iz Mexico Cityja prošle nedjelje, smjestio ih u privatni zrakoplov te osvojeni naslov svjetskog prvaka Formule 1 proslavio u Miamiju.

I dok on još uvijek, vjerojatno, slavi (sljedeća je utrka, VN Brazila, tek za sedam dana), o njemu stručnjaci i analitičari rade projekcije. Točnije, o tome gdje mu je granica.

Zasad je granica postavljena na sedam naslova prvaka i u vlasništvu je Michaela Schumachera, ali rekord za koji se mislilo da nikada - ili barem dugo vremena - neće biti srušen odjednom se čini dohvatljivim. Jer Hamilton je došao do brojke četiri, a 32-godišnjak na ovoj razini sigurno može izdržati još nekoliko sezona i ako bude imao jednako dobar bolid kao sada, Schumi bi mogao biti uhvaćen.

- S obzirom na to kako vozi, svakako bi mogao uspjeti u tome - rekao je Ross Brawn, čovjek koji je zaslužan za svih sedam Schumijevih naslova, ali koji je donedavno radio i s Hamiltonom u Mercedesu, pa zna za što je sve sposoban.

- Lewis je jedan od najboljih svih vremena, zaslužuje stati u istu rečenicu s bilo kojom veličinom F1 povijesti - rekao je Brawn, koji je danas jedan od vodećih ljudi F1 organizacije.

Linker
04. svibanj 2024 21:44