Ogierov sudar u nedjeljno jutro na zagrebačkim ulicama
 SCREENSHOT YOUTUBE
BEZ MILOSTI

Ogier dobio prvu kaznu za sudar u Zagrebu: ‘Plaćaš sedam tisuća eura, još si prošao i kroz crveno!‘

Pobjednik prvog Croatia Rallyja doznao je za prve posljedice sudara u Novom Zagrebu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. travanj 2021. 20:40

Sebastien Ogier, pobjednik prvog Croatia Rallyja, nakon što je ispio šampanjac i proslavio 51. pobjedu u karijeri, doznao je i posljedice za prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao u nedjelju ujutro u Novom Zagrebu. Naime, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odredila je svjetskom prvaku dvije kazne povezanima s nesrećom, a s kojima će ukupno morati platiti 7.000 eura.

Jedan dio kazne odnosi se na njegov bijeg s mjesta nesreće, odnosno zbog onog što se vidjelo na snimkama koje su se proširile na društvenim mrežama - da je policajac stajao ispred njegova automobila i držao ruke na poklopcu motora, a da ga je Francuz skoro srušio u želji da nastavi s vožnjom.

Ogierov sudar u Zagrebu:

FIA je procijenila da je Ogier stvorio "nesigurnu situaciju" te da je Ogierovo ponašanje u incidentu "protivno interesu motosporta". Kazna za to je 5.000 eura i, dodatno, zabrana sudjelovanja na jednoj WRC utrci, ali uvjetno. Odnosno, ta će se kazna primijeniti samo u slučaju ako Ogier ponovo prekrši FIA-ina Sportska pravila.

image
Ogier je nakon pobjede na reliju otišao u policiju dati iskaz
Instagram

Dodatnih 2.000 eura Ogier će morati platiti na račun FIA-e zato što je nakon nesreće na jednom od semafora prošao kroz crveno.

Napominjemo, ovo su "interne" kazne FIA-e, a vjerojatno će i policija također odrediti konzekvence za Ogiera. Doduše, Francuz je nakon završetka relija svojevoljno otišao u policijsku postaju i tamo u miru dao iskaz. Na svom je Instagram profilu uputio riječi isprike i vozaču BMW-a koji je sudjelovao u nesreći, kao i policiji radi "bijega".

- Unatoč onome što pokazuju snimke, nismo bježali već je problem bio u jezičnoj barijeri i nesporazumu s policajcima - rekao je Ogier.

- Nakon nesreće prvo smo se uvjerili da nema ozlijeđenih, kao što smo i pričekali policiju te im dali sve dokumente na uvid.

Linker
20. svibanj 2024 07:16