REUTERS
DETALJ KOJI STVARA RAZLIKU

SVE SE GLASNIJE PRIČA O MALOJ TAJNI U STVARANJU NOVOG PRVAKA FORMULE 1 Evo zašto je Rosberg, između ostalog, pomeo konkurenciju!

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. listopad 2016. 18:58

U Formuli 1 svaki je i najmanji detalj bitan za konačan rezultat. Motori, gume, aerodinamika, strategija, kilaža vozača... to se sve zna.

No, koliko uistinu i male sitnice mogu pomoći ili presuditi u sportu u kojem se sve mjeri na tisućinke sekunde, govori i primjer s rukavicama.

Naime, Rosberg je tražio brojne sitne zahvate na svojim rukavicama - dužina prstiju po mjeri, mekoća i debljina materijala... Sve to kako bi imao što bolji i što stvarniji “kontakt” s volanom jer na njemu sve vrvi od tipki.

A precizno “tipkanje” po volanu može imati ključnu ulogu, pa je Nico tražio i dobio rukavice koje su mu praktički kao koža, kao da ih nema na ruci.

Vidio je korist od toga i Hamilton pa je, nakon što se Nico mjesecima mučio i radio na razvoju rukavica sa službenim dobavljačem trkaće opreme, i on zatražio identične. Rosberg nije stavio veto na tu ideju, ali ni to nije pomoglo Lewisu...

Linker
21. travanj 2024 21:51