FILIPPO MONTEFORTE Afp
MOTOCIKLIZAM

Velika nagrada San Marina: Bagnaia četvrti put u nizu, Lopezu pobjeda u Moto2, a Foggii u klasi Moto3

Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku klase Moto2
Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2022. 14:46

Talijan Francesco Bagnaia (Ducati) pobijedio je u nedjelju u klasi Moto GP za VN San Marina, što mu je omogućilo da se u ukupnom poretku približi vodećem Fabiju Quartarou.

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda Bagnaije, koji je iza sebe ostavio sunarodnjaka Eneu Bastianinija (Ducati-Gresini) i Španjolca Mavericka Vinalesa (Aprilia). Danas peti Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) ostao je vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva s 211 boodva. Bagnaia se zahvaljujući današnjoj pobjedi popeo na drugo mjesto u ukupnom poretku sa 181 bodom. Treći je Španjolac Aleix Espargaro (Aprilia) sa 178 bodova.

Španjolac Alonso Lopez (Ego Speed ​​​​Up) pobjednik je u klasi Moto2. Drugo i treće mjesto zauzeli su njegovi sunaronjaci Aron Canet (Flexbox HP40) i Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Canet je za Lopezom zaostao 1,2 sekunde, a Fernandez 3,3 sekunde. Fernandez u ukupnom poretku sada ima četiri boda više od Japanca Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia), koji je danas bio peti.

U klasi moto3 slavio je Talijan Dennis Foggia (Leopard Racing), koji je za manje od tri desetinke bio bolji od Španjolca Jaumea Masije (Red Bull KTM Ajo), a za tri desetinke od sunarodnjaka Izana Guevare (Gaviota GASGAS Aspar Team). U ukupnom poretku sada vodi Guevara, koji ima 11 bodova ispred sunarodnjaka Sergia Garcie te 35 ispred Foggie.

Sljedeća utrka je 18. rujna, kada se vozi Velika nagrada Aragona.

Linker
11. svibanj 2024 20:04