Reuters
STIGLA NAJGORA VIJEST

VIDEO: ŠOKANTAN EPILOG TRAGEDIJE KOJA JE DUBOKO POTRESLA OBOŽAVATELJE BRZINA Bivši svjetski prvak umro nakon strašne prometne nesreće!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2017. 20:59

Tužna vijest za svijet motosporta stiže iz Italije. Bivši svjetski MotoGP prvak Nicky Hayden umro je u bolnici u Ceseni pet dana nakon što ga je na biciklističkom treningu udario automobil i teško ozlijedio.

35-godišnji Amerikanac pretrpio je u sudaru koji se dogodio prošle srijede teške ozljede glave i vrata, a hospitaliziran je u kritičnom stanju u bolnici Maurizio Bufalini u Ceseni. Liječnici su ga stavili u induciranu komu kako bi lakše kontrolirali njegov oporavak, ali u ponedjeljak je stigla vijest da je podlegao ozljedama.

"S velikom tugom momčad Red Bull Honda objavljuje kako je Nicky Hayden podlegao ozljedama zadobivenim tijekom biciklističke vožnje prošle srijede. Nicky je preminuo večeras u 19.09 sati u Ceseni. Uz njega su bili zaručnica Jackie, majka Rose i brat Tommy", objavila je Haydenova momčad Honda World Superbike.

Vozač koji je automobilom udario Haydena nije bio pod utjecajem alkohola niti je prekoračio dozvoljenu brzinu na tom dijelu ceste, a rezultati policijske istrage i utvrđivanje uzroka teškog sudara bit će objavljeni u lipnju.

Hayden je u elitno motonatjecanje - MotoGP ušao 2003. godine, a samo tri godine kasnije postao je svjetski prvak, pobijedivši u dramatičnoj završnici sezone najvećeg konkurenta, legendarnog Talijana i peterostrukog prvaka Valentina Rossija.

Hayden, inače rodom iz Kentuckyja, se 2016 godine prebacio u natjecanje World Superbikes potpisom za momčad Red Bull Honda, a ove je sezone bio 13. u ukupnom poretku.

Svijet motosporta tuguje, a brojni poklonici brzina, njegovi kolege i prijatelji odaju počast Amerikancu koji je bio svojevrsni dobri duh momčadi za koje je vozio. Bivši vozač Formule 1 Mark Webber opisao je Haydena, inače zadnjeg američkog prvaka u MotoGP-u, kao 'prekrasnu, iskrenu i posebnu osobu".

Hayden je posljednji nastup u svjetskom prvenstvu motoGP-a imao u rujnu prošle godine kao zamjena za ozlijeđenog Jacka Millera. Tijekom karijere je ostvario 216 nastupa u SP-u, a pobijedio je u tri navrata.

Linker
27. travanj 2024 06:00