Screenshot
GLASAJTE U SN ANKETI

‘Ukrao si nam nokaut!‘ Padaju teške optužbe, što vi mislite: Je li sudac trebao dopustiti zadnji udarac?

Usikov promotor vjeruje da je pobjeda trebala doći ranije, odnosno da je sve moralo biti riješeno u 9. rundi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. svibanj 2024. 10:04

Ukrajinac Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji noćašnjom pobjedom nad Englezom Tysonom Furyjem u Saudijskoj Arabiji.

Dva suca dala su bodove Usiku, 115-113 i 114-113, dok je treći dao bodove Furyju rezultatom 114-113.

Usikov promotor Aleksander Krasjuk vjeruje da je pobjeda trebala doći ranije, odnosno da nije trebala trajati nakon devete runde u kojoj je Ukrajinac serijom teških udaraca doslovno razbio Furyja.

Spasili su ga konopi u ringu, nakon toga i zvono za kraj runde, jer su mu suci počeli odbrojavati devet sekundi prije kraja.

- Iscrpljen sam. Navijao sam i podržavao Usika cijelu borbu. Bez uvrede prema sucu, ali on je ukrao nokaut. To je moje mišljenje. Bio je to sjajan nastup. Bilo je to nešto nevjerojatno. I nadam se da ću vidjeti još više u revanšu – izjavio je Aleksander Krasjuk.

KONTROVERZNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Smatra kako je njegov boksač imao Furyja na konopcima.

- Sučeva intervencija spasila je Furyja od nokauta. Postojao je trenutak tijekom borbe kada je Usik očito preuzeo prednost, a vjerujemo da je sudac prerano prekinuo – dodao je Krasjuk.

Takvo je stajalište potaknulo velike rasprave među ljubiteljima boksa. I dok neki vide intervenciju suca kao odgovarajući postupak s obzirom, drugi se s njom ne slažu.

Revanš borba ove dvojice odličnih boksača očekuje se u listopadu ove godine.

- Revanš je definitivno na stolu. I Aleksander i Tyson su ratnici. Oni cijene dobru borbu i izrazili su interes za revanš – potvrdio je Usikov promotor.

Linker
19. svibanj 2024 10:09