FANTASTIČAN USPJEH

Majstorica iz Karlovca odradila ‘borbu života‘ i stigla do najveće pobjede u svojoj karijeri

Lara je inače europska juniorska prvakinja, drugi put je na seniorskom kickboxing natjecanju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. studeni 2022. 11:29

Iznimno atraktivan i uzbudljiv bio je prvi dan Europskog prvenstva u kickboxingu za hrvatsku reprezentaciju. Bilo je krasnih, super pobjeda, ali i poraza. I u ringu i na tatamiju. Tako je to uvijek na velikim natjecanjima. Startalo je pobjedom iskusnog majstora Zvonimira Čikotića u disciplini kick light iznad 94 kilograma. Zvonimir je sve odradio majstorski, onako kako on zna, a sve je to s trenerskom stolca gledao ‘stari Čikotić‘, legenda Josip.

- Bilo je dobro, odradio sam sve što sam zamislio, idemo sad dalje u nove pobjede, kazao nam je Zvone

Kad smo već kod tatamija, najvaće iznenađenje dana bila je 17-godišnja Lara Mihalić. Cura iz Karlovca, iz kluba Tigar prekaljenog stručnjaka Zorana Cicvare, odradila je ‘borbu života‘. Lara je inače europska juniorska prvakinja, drugi put je na seniorskom kickboxing natjecanju. Sjajna majstorica iz grada na četiri rijeke borila se u pointfightingu, u kategoriji do 70 kilograma.

- Ovo mi je bila najveća pobjeda u karijeri, jer ovo mi je drugo seniorsko natjecanja - kazala ja Lara nakon što svladala suparnicu iz Velike Britanije.

Ovaj trijumf mlađahnu Laru plasirao je i na Europske igre, što je fantastičan uspjeh. Još je bilo uspjeha kad se radi o curama na tatamiju. U prvom planu bio je hrvatsko-slovenski obračun. Sara Pešut i Lucija Regvat pobrinule su se da sudar s Deželom završi s - 2:0 za Hrvatsku! Obje sjajne hrvatske borkinje sredile su Slovenke.

Vrhunsku je predstavu na tatamiju ponudio i momak iz slavonske ravnice, Filip Matić. Momak koji nastupa za osječki klub Sveti Duh ‘izbombardirao‘ je borca iz Izraela i uvjerljivo pobijedio. Ta priča imala je i svoju predigru. Naime, Filipov kolega iz Svetog Duha Niko Bilandžić, prije te borbe je izgubio u sudaru s svjetskim prvakom, a taj najbolji na svijetu bio je baš brat ovoga borca kojeg je sredio Filip.

- Eto, uspio sam osvetiti Niku, kolegu iz kluba, braćom iz Izraela smo sad 1:1 - kazao nam je Filip nakon velike pobjede.

Ali treba naglasiti da je Niko, mladi borac iz Osijeka još junior, nije imao sreće pri ždrijebu, naletio je baš na prvaka svijeta. Pobjedu na tatamiju jučer je odnio i Adrian Barić, član Sušaka. borio se pametno i - žestoko. Nažalost, izgubili su Filip Uremović i Jure Drlje.

Kad se radi o ringu, borbu za naklon ponudio je Gaj Čosić iz Spartana. Borio se stvarno kao borac iz Sparte, uvjerljivo je nadivisio svog suparnika.

- Tooooo... ovo je bilo dobro - kazao je nakon super predstave Gaj, hrvatska nada za medalju.

Borna Bilandžić je briljirao protiv slovenskog predstavnika. Dečko iz osječkog Svetog Duha manirmom iskusnog borca koji iza sebe ima ogroman broj borbi stigao je do trijumfa i još jednm naglasio svoj talent.

- Bila je teška borba, baš žestoka. Naravno da sam sretan s pobjedom i jedva čekam idući meč - kazao je Borna nakon sjajne pobjede.

Sličnu odličnu brobu u kojoj je sve frcalo od udaraca pružio je Ante Buzov koji je svladao odličnog borca iz Češke. Ante je kontrolirao meč, udarao precizno, pogađao tamo gdje je - gađao.

- Zadovoljan sam, moram biti zadovoljan kad sam pobijedio. Sad s optimizmom čekam nastavak prvenstva - kazao je sretni Ante

Bilo je jućer i hrvatskih poraza u ringu. Izgiubili su Luka Miklečić, Antonio Krajinović, Robert Rezzo, Petar Mušura, Raul Sunara, Ivan Zidar, Nikolina Vidačković i Željana Piteša.

Linker
17. svibanj 2024 04:52