Ivan Šapina

 DOMENICO CIPPITELLI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PETAK DONIO NEUSPJEHE

Olimpijac Šapina naletio na ‘minu iznenađenja‘ i ostao bez prilike da obrani europski naslov

U neizvjesnom i uzbudljivom meču pobjeda je otišla na stranu Norvežanina
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. svibanj 2024. 13:26

Nakon sjajnog otvaranja i tri medalje (sve bronce) u jednako toliko nastupa naših predstavnika na seniorskom Europskom prvenstvu u taekwondou u Beogradu, petak je donio neuspjehe.

Olimpijac Ivan Šapina i prvi nositelj kategorije do 87 kilograma, te aktualni europski prvak i svjetski doprvak nije uspio obraniti naslov. Već u 2. kolu ždrijeb ga je namjerio na vjerojatno najtežeg mu protivnika, Norvežanina Richarda Ordemanna koji je bio tzv. mina iznenađenja ili opasnosti zbog promjene kategorije. Dosad se naime nadmetao u kategoriji do 80 kg. U neizvjesnom i uzbudljivom meču pobjeda je otišla na stranu Norvežanina.

Uzbudljivo je bilo i u srazu ženske teške kategorije između još uvijek juniorke Magdalene Matić i odlične Britanke Rebecce McGowan, aktualne svjetske doprvakinje. Britanka je odoljela svim napadima mlade Magdalene i slavila s 2:3 i 2:6 u rundama.

Mia Tukić, europska prvakinja za mlađe seniore u kategoriji do 53 kilograma, u 1 je kolu imala najtežu borbu koja je mogla usmjeriti prema medalji ili ostaviti praznih ruku. Ada Avdagić iz Bosne i Hercegovine slavila je protiv Splićanke, te otišla u borbu za medalju. U petak je nastupio i Jan Flegar (do 58 kg) iz zagrebačkog Jastreba. Njega je porazio Rus bez nacionalnih obilježja, Idar Bagov, 2:0 u rundama.

Linker
10. svibanj 2024 13:26