Denis Doyle/Getty Images
POČINJE LOV NA PETI NASLOV

ČETVEROSTRUKI OSVAJAČ TOUR DE FRANCEA SE VRAĆA NATJECANJIMA Crhis Froome nakon teške ozljede objavio veliku vijest

Piše: HinaObjavljeno: 22. siječanj 2020. 16:32

Četverostruki osvajač Tour de Francea Chris Froome (34) osam mjeseci nakon teške ozljede vraća se natjecanjima, te će od 23. do 29. veljače sudjelovati na Utrci po Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prošli tjedan ekipa Ineos objavila je Froomeove fotografije s momčadskih priprema na Kanarskim otocima, a u srijedu je Froome na svom twitter profilu priopćio: "Dobra vijest, vraćam se utrkama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima".

Prošla godina bila je jedna od najtežih za Froomea, puna pehova. U lipnju na utrci Criterium du Dauphine, koja je glavna priprema za Tour, Froome se prilikom pregleda staze zaletio biciklom u ogradu te se je teško ozlijedio. Zbog toga je morao propustiti Tour de France, a u rujnu je završio u bolnici nakon što se je porezao kuhinjskim nožem.

Što se tiče ove godine glavni Froomeov cilj je Tour de France i osvajanje petog naslova, čime bi se izjednačio s rekorderima - Jacquesom Anquetilom, Eddyjem Merckxom, Bernardom Hinaultom i Miguelom Indurainom. Froome je slavio na Touru 2013., 2015., 2016. i 2017. godine.

Prva etapa je u Nici 27. lipnja, a utrka završava 19. srpnja u Parizu. Ovogodišnja ruta Toura bit će puno teža negoli prijašnja izdanja. Bicikliste na putu dugačkom 3.470 km čeka šest brdskih etapa, dvije srednje teške brdske etape, te brdski kronometar, a u tri tjedna proći će preko 29 planina. Brutalno težak će biti zadnji tjedan Toura na kojem bicikliste čekaju tri brdske etape, a u predzadnjoj etapi na rasporedu je brdski kronometar dužine 36 km.

Linker
11. svibanj 2024 22:09