Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
VLADO ŠOLA

ČOVJEK KOJI JE PRIJE 14 GODINA POBIJEDIO SAUDIJSKU ARABIJU 'Neće biti drame kakvu smo gledali u Portugalu 2003.'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2017. 18:09

Vlado Šola je u Kataru. Trener je i komentator SP-a na beIN sportu. Kada mu spomenete Saudijsku Arabiju, ulovi ga smijeh...

"Ma joj, kako se ne bih sjetio. To je nešto najluđe u sklopu onog s Argentinom 2003. što se dogodilo. Što je nama bilo tada, stvarno ne znam. Tu Saudijsku Arabiju smo prije turnira dobili valjda 15 razlike u prijateljskoj utakmici u Portugalu. Valjda smo ih podcijenili. Totalna blokada. Kele (Kelentrić) je branio dobro, Lino je rekao “ajde”, morali smo probati nešto, mislim, nakon -4. I meni je krenulo, valjda su se prepali korpulentnog s crvenom kosom, što ja znam. Znam samo da je onaj mali s krila koji nas je ubijao, jednom skočio, bacio se pod mene, naletio na nogu i više do kraja nije pogledao na gol. Dobili smo ih valjda u deset minuta 10 razlike, kad se otvorilo, a da smo tada izgubili nakon Argentine, ne znam što bi bilo od te priče. Ovako je ispalo savršeno."

Limiti na sve strane

Šola je trener u Kataru, gledao je Azijsko prvenstvo, na kojem je Saudijska Arabija bila četvrta i evo što kaže danas o njima.

"Nisu definitivno selekcija s kojom bismo trebali imati problema. Ne mogu reći ni da imaju nekog ekstra igrača, neku ekstra kvalitetu. Imaju svoje limite u visini i kvaliteti, no, da se razumijemo, taj rukomet djeluje vrlo pristojno. Moramo pripaziti na agresivnost, koje im nikad ne nedostaje, posebno ne u prvim utakmicama dok sa snagom stoje dobro. Mislim da uz pristojan odnos ne bismo trebali imati nikakvih problema."

Komentator beIN sporta gledao je Hrvatsku i u Umagu protiv Tunisa i Crne Gore.

"Moram reći da nam obrana nije bila na visini, ali vjerujem da će kad sve uđe u turnir, to biti kako treba. S druge strane, napad je bio bolji, a posebno mi se svidjela tranzicija, brzi centar i mogu reći da to izgleda svjetski. Drago mi je jer držim da je to igra koja može zadati probleme svakom protivniku."

U krugu favorita

Šola je optimist za Francusku?

"Sigurno da je Hrvatska uvijek u krugu favorita. Mislim da na SP nitko ne dolazi bez problema i jako je važno kroz turnir izgraditi stav, postaviti se kako momčad. Ne bi me začudilo da bude iznenađenja, pa i velikih, ali favoriti na papiru su uvijek isti, u prvom redu Francuska jer je kod kuće, pa Danska, Španjolska, Njemačka i mi."

A što će komentirati Vlado?

"Za početak skupinu kojoj su Španjolska, Slovenija, Makedonija... A nadam se da ćemo doći i do Hrvatske u završnici", zaključio je Šola.

Linker
03. svibanj 2024 16:17