Damir Krajač/CROPIX
MIRKO SREDIO DOJMOVE

Cro Cop: 'Borio sam se pred 70 tisuća gledatelja, ali u Areni sam imao tremu!

Piše: Anton SamovojskaObjavljeno: 11. ožujak 2012. 15:55

Cro Cop je legendarnog K-1 borca, Novozelanđanina samoanskoga podrijetla, slistio u taktički briljantnome meču u kojem je sve držao pod kontrolom od prve do posljednje sekunde. Filipović je bio odlučan, pametan, žestok i točan. Uvjerljiv je bio u prvoj rundi, u drugoj je značajno povećao prednost, a u trećoj je Sefa držao na rubu nokauta. Na kraju je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Mirko Filipović devet je minuta mijesio Sefovo lice. Sijevali su teški udarci u tijelo i osobito glavu, ali Sefo se nije povlačio. Nakon što je primio seriju, Sefo bi samo otresao glavom i krenuo dalje. Strepnja za ishod dvoboja protegnula se stoga do posljednje sekunde. Jer...

- Sefo je iznimno opasan, jer je spreman primiti serije udraca. On je poseban borac, jer i kad je najumorniji može odlučiti dvoboj jednim jedincatim udarcem. Pogodio me s dva krošea, pa jednim aperkatom. Nije bilo nimalo ugodno - pričao je Cro Cop nakon dvoboja.

Dvoboj s borcem, koji je svojedobno bio kralj K-1, za Filipovića je bio vrlo težak iz dva razloga.

- Nisam smio izgubiti ni pod razno - naglasio je Filipović, pa dodao:

- Prvi put sam izišao pred svoju publiku i stoga mi nije bilo svejedno. Premda je za mnom “borbi i borbi”, osjetio sam tremu. No moj 12. igrač i te kako mi je pomogao. Borio sam se u Japanu pred 40, pa i 70 tisuća gledatelja. Japanci su navijali za mene, ali nikada to nije bilo kao ovom zgodom. Hvala publici, bila je fenomenalna.

Netko je nakon borbe pitao “je li to bila posljednja borba, ili idete dalje?”

- Treba prespavati, pa razmisliti. Definitivne odluke još nema - odgovorio je Mirko Filipović.

Cro Cop je bio zagonetan, no njegov suparnik Ray Sefo bio je sasvim izravan:

- Mirko još ne treba razmišljati o mirovini. Mirko je briljantan, a u ovome je dvoboju naglasio i da je u odličnoj formi. Cro Cop je najbolji borac koji je ikada stigao iz Hrvatske. On je živuća legenda. Hrvatska je sretna što ima takvoga borca, a Cro Cop je, uopće ne dvojim, sretan što ima takve navijače.

Ray Sefo je nakon meča izgledao kao da je izišao iz drobilice. Bili smo milimetar do robusnoga Novozelanđana. Njegovo je lice bilo natečeno, krv je još tekla. No, usprkos svemu, on je zadržao vedrinu.

- Teško je nakon svakoga poraza. Ali, kad vidim kakve Mirko ima navijače, nešto mi je lakše - pripovijedao je Sefo, da bi dodao:

- Hvala hrvatskome narodu. Ne sjećam se kada sam se negdje osjećao tako dobro. Toliko poštivanje nigdje nisam doživio.

Linker
19. svibanj 2024 07:13