JEDRENJE

CROATIA MATCH CUP Katamarani vrijedni 1,5 milijun eura stigli u Poreč

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 21. svibanj 2017. 21:56

Iz Göteborga, gdje je održana prethodna regata World Match Racing Toura, u Poreč je stiglo šest jedrilica M32 na kojima će se od četvrtka do nedjelje na prvom Croatia Match Cupu nadmetati deset posada, među kojima i Croatia Match Racing Tema na čelu s kormilarom Šimom Fantelom.

Katamarani će u more biti spušteni danas, kad će u uvali Peškera početi treninzi Croatia Match Racing Teama. Katamarani će cijelo vrijeme trajanja ovog vrhunskog svjetskog natjecanja u dvobojskom jedrenju biti privezani na porečkoj rivi, ispred Valamar Ville Parentino i na taj način dostupni za razgledavanje znatiželjnicima.

M32 je naizgled jednostavan katamaran projektiran u Švedskoj isključivo za natjecanja u dvobojskom jedrenju. Većim dijelom izrađen je od karbona, težak je 510 kg, postiže brzinu od 30 čvorova i vrijednost jednog takvog broda je 250 tisuća eura.

Do početka regate posade će imati prigodu trenirati na M32, a dio njih će u utorak i srijedu obaviti i licenciranje pred sucima WMRT-a da bi dokazali da znaju upravljati ovim morskim jurilicama. (kk)

Linker
06. svibanj 2024 23:24