Tomislav Družak
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
RJEŠAVANJE PROBLEMA

DRŽAVNI TAJNIK SDUŠ-A NAKON SASTANKA S ČELNICIMA KROVNIH SPORTSKIH UDRUŽENJA 'Stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali'

Piše: HinaObjavljeno: 04. svibanj 2020. 16:37

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak zajedno sa suradnicima proteklih je dana održao sastanke s čelnicima krovnih športskih udruženja te 15 najvećih nacionalnih športskih saveza na temu aktualne situacije u športu izazvane pandemijom koronavirusa.

Na sastancima je stavljen naglasak na trenutačnu situaciju i sve probleme s kojima se susreće sektor športa te se raspravljalo o financiranju, mogućnostima trenažnih procesa, procjeni gubitaka za sektor športa, ali i izlaznim rješenjima za razdoblje nakon pandemije te koje je korake potrebno poduzeti kako bi se šport čim prije vratio u normalno funkcioniranje, kaže se u priopćenju SDUŠ-a.

Svi sudionici složili su se kako je situacija iznimno teška, kao i u svim drugim područjima djelovanja, te su otvorili mnoga pitanja, ali dali i konkretne prijedloge i rješenja.

„Željeli smo izravno od sudionika čuti kakva je situacija na terenu i stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali. Sve probleme koji su izneseni pokušat ćemo rješavati korak po korak, sukladno situaciji i danim mogućnostima, ali zajednički zaključak je da će se šport sigurno izvući iz ove situacije uz suradnju i sinergiju svih dionika“, rekao je državni tajnik Družak.

Linker
09. svibanj 2024 04:14