Cropix
NEIZVJESNO U SPLITU

EUROPSKO PRVENSTVO U DIZANJU UTEGA: Rumunj Captari do zlata iz B skupine, dominantna Romanova

Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2017. 00:37

Rumunjski dizač utega Dumitru Captari koji je nastupio u B finalu osvojio je naslov europskog prvaka u izbačaju i biatlonu u kategoriji do 77 kg, dok je Ruskinja Anastazija Romanova na dominantan način osvojila sva tri zlata u kategoriji dizačica do 69 kg četvrtog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u Splitu.

Romanova je u poslijepodnevnom terminu potukla konkurentice, iako je na intervenciju žirija njezin posljednji pokušaj u izbačaju proglašen nevažećim. Ruskinja je u trzaju podigla 112 kg, odnosno 12 više od drugopasirane Britanke Tiler, a 13 više od brončane Ukrajinke Hlian.

U izbačaju je Romanova podigla 131 kg, a njezin pokušaj na 135 kg suci su priznali, ali žiri naknadnim pregledom snimke poništio. Ipak, i to je 25-godišnjoj Ruskinji bilo dovoljno za zlato, jer je podigla kilogram više u izbačaju od Bjeloruskinje Nastazije Mihaljenke. Treća je bila Ukrajinka Hlian sa 126 kg.

Romanova je u biatlonu slavila sa 243 kg, Hilan je bila druga sa 225 kg, koliko je imala i trećeplasirana Bjeloruskinja Mihaljenka.

Hrvatska 17-godišnja reprezentativka Ivana Rumenović podigla je 50 kg u trzaju, 65 u izbačaju i sa 115 kg u biatlonu zauzela zadnje, 16. mjesto.

Kod dizača utega 27-godišnji Rumunj Dumitru Captari nije nastupio u A finalu, ali je osvojio zlatna odličja u biatlonu (360 kg) i izbačaju (200 kg), a za jedan kilogram mu je zlato u trzaju oteo Albanac Daniel Godelli (161 kg).

Broncu u trzaju osvojio je drugi Rumunj Razvan Martin (158 kg). U izbačaju je srebro pripalo Albancu Erkandu Qerimaju (193 kg), a broncu je opet osvojio Rumunj Martin (190 kg). U biatlonu su ova dvojica zamijenila mjesta pa je srebro pripalo Martinu, a bronca Qerimaju.

Hrvatska u ovoj kategoriji nije imala svog predstavnika.

U četvrtak je najvažniji dan za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu, jer će u A finalu kategorije do 85 kg nastupiti naš najbolji dizač utega, olimpijac iz Rio de Janeira, Amar Musić. Natjecanje započinje u 20 sati. Dizačice će se za odličja boriti u kategoriji do 75 kg, a u njoj će Hrvatsku predstavljati Hermana Demiček u C finalu (od 10 sati) te Mihaela Kruljac u B finalu (od 12.30 sati).

Linker
03. svibanj 2024 21:56