Damir Krajač/CROPIX
LUDNICA U ARENI

Filipovićev trijumf karijere: 'Imamo brdo ponuda, ali ne znam hoću li nastaviti'

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 15. ožujak 2013. 20:29

Pred očima Gorana Ivaniševića, Marija Mandžukića, Ante Nobila, Igora Štimca i ostalih poznatih gostiju u prvim redovima uz ring Mirko Filipović je u Areni Zagreb, uz tri pobjede na bodove, osvojio naslov pobjednika K-1 World Grand Prixa. U finalu je pobijedio Surinamca Ismaela Londta, a pomogla je i ozljeda opasnog Badra Harija, umjesto kojeg je u polufinale uskočio Dževad Poturak.

Prije nego je u polufinalu izašao na megdan Žuravljevu i uvjerljivo ga svladao, Mirko je odradio posao na bodove protiv Jarrella Millera. Naravno, dečko u pelenama, koji se jučer borio u tajicama, imao je što za reći nakon poraza.

- Pogledajte mi glavu. Ova tu mrljica je jedini trag koji je Mirko ostavio na meni, a vidjeli ste da je ona došla kao posljedica udarca glavom. Dakle, nije mi napravio ništa! Nema veze, ovo je show i neka se Hrvati vesele, ali sutra bih na neutralnom terenu pomeo pod s njime - kazao je dečko iz Brooklyna.

Međutim, ništa za reći nisu imali Žuravljev i Londt. Mirko je sigurno odradio borbe, u finalu je opasnog Surinamca poslao i na pod i na kraju emotivno proslavio veliki trijumf

- Hvala na podršci, ovakvu nikada nisam imao, čak ni u najboljim danima u Japanu, Ispunio mi se dječački san, ovo je kruna karijere. Došao sam otpisan, a vidite gdje sam sada. Ponosan sam na ovaj trijumf, jedini sam u povijesti s pojasima K-1 i Pridea. Neki su me zlobnici spremali u grob prije vremena, ali sada im je žao. Ma nema veze, dokazao sam da mogu - rekao je Mirko nakon osvajanja titule.

Finale je, prema Mirkovim riječima, bio pravi pakao...

- Nisam sa snažnijim čovjekom bio u klinču. Mislim da su mi pukla rebra, primio sam toliko udaraca koljenom... - rekao je 39-godišnji Mirko.

Logično je pitanje nakon svega - je li ovo kraj?

- Ne znam ni sam. Imam toliko bogatih ponuda, ali nije sve u novcu. Moram pričati s obitelji, jer mojim sinovima sve ovo jako teško pada. Nakon ovog bilo što tražiti je tražiti kruha preko pogače. Nisam nikad bio taj tip.... - zaključio je Mirko.

Iako je pogrešaka u izvedbi same priredbe bilo nekoliko (Mirko je uoči prve borbe izlazio uz pogrešnu pjesmu, Duran Duran zamijenio je Enio Morricone, Michael Buffer je umjesto njegovog protivnika Millera najavio Azerbajdžanca Samedova, u jednom dijelu večeri nije radilo ni zvono u ringu, a Dževad Poturak, polufinalna zamjena, preko razglasa je obaviješten o borbi), najvažniji plodovi rada organizacijskog tima bili su vidljivi odmah po početku spektakla. Arena je bila popunjena kao na rijetko kojem sportskom događaju do sada, usporediva s izdanjima sa Svjetskog prvenstva u rukometu.

Uz minimalan broj podijeljenih ulaznica i sitne „last minute“ intervencije u Areni je bilo osjetno preko 15.000 ljudi iz svih dijelova Hrvatske, za što je dokaz bio šaroliki spektar registarskih tablica na okolnim parkiralištima. K-1 finale, koji možda neće ostati upamćen u povijesti kao jedan od najkvalitetnijih ili najbolje organiziranih, s Mirkom Filipovićem kao zaštitnim znakom drugi je puta u godinu dana pokazao da ovaj sport ima publiku u Hrvatskoj.

TIJEK PRIREDBE

MIRKO FILIPOVIĆ JE OSVAJAČ GRAND PRIXA!

Sjajna runda Mirka Filipovića! Londt je završio na podu, pretrpio je puno teških udaraca, preživio brojanje... U svakom slučaju, gledat ćemo i treću rundu!

Prva runda finala prošla je izjednačeno. Mirko Filipović imao je jednu dobru seriju, ali nije ozbiljnije uspio uzdrmati Londta.

'BH Machine' ipak nije uspio. Jedan Londtov udarac sjeo je na pravo mjesto i Poturak je morao predati.

Nespremni Poturak sasvim dobro se nosi s Londtom, prva runda bila je poprilično izjednačena.

Izgleda da je Poturak konačno pronađen i sve je spremno za njegovu borbu protiv Surinamca Londta.

Upravo je službeno objavljeno da je Bad Hari slomio nogu i da neće moći nastupati. Nevjerojatno je i da je poraženi iz te borbe, Azrebejdžanac Samedov, također ozlijeđen, tako da će u borbu za finale pobjednik meča rezervi - Dževad Poturak. Međutim, i tu postoji jedan problem... Naime, nitko ne zna gdje se bosanskohercegovački borac trenutačno nalazi...

Cro Cop je borbu protiv Ukrajinca odradio puno bolje i odlučnije nego protiv Millera. Kod sudaca nije bilo dvojbe - Mirko je pobjednik!

MIRKO FILIPOVIĆ JE U FINALU!

U samom finišu druge runde Cro Cop je serijom udaraca propisno izudarao Žuravljeva i srećom po Ukrajinca, zasviralo je zvono za kraj runde i spasilo ga...

Mirko Filipović solidno je odradio prvu rundu, praktički mu se Ukrajinac nije ni približio.

Slijede borbe polufinala! Prvi će u ring Žuravljev i Filipović.

Drugo iznenađenje večeri! Ismael Londt je pobijedio Hesdyja Gergesa nakon prekida u trećoj rundi. Pri kraju borbe Gerges je bio prepasivan i to ga je skupo koštalo. Londtovo koljeno pronašlo je put do glave Egipćanina i sudac je morao prekinuti bornu.

Badr Hari se plasirao u polufinale, a Zabit Samedov je postao heroj navijača. Marokanac je zadnjih 20-ak sekundi bježao po ringu, ali prije toga je Samedova dva puta poslao na tlo.

Hari i Samedov su odradili briljantnu prvu rundu. Hari je bio dominantan sve do desetak sekundi prije kraja, kada je Azerbajdžanac čak malo i uzdrmao Marokanca.

Sljedeći meč je onaj između Zabita Samedova i legendarnog Badra Harija!

Cro Cop je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Nije to bio neki spektakl, ali dobra je vijest da Miller Filipovića nije previše uzdrmao.

MIRKO FILIPOVIĆ JE U POLUFINALU!

Nakon dvije, ne baš spektaklarne runde, Mirko Filipović je u blagoj prednosti. Amerikanac je primio nekoliko udaraca, dok Mirko Filipovć je neokrznut.

Zanimljivo, Miller je u ring ušao s hrvatskom zastavom, ali ni to nije spriječilo zvižduke krcate Arene.

Prva borba večeri i prvo iznenađenje. Ukrajinac Žuravljev slavio je nakon jednoglasne odluke sudaca i sada čeka pobjenika idućeg meča u kojem će se sučeliti Cro Cop i Miller!

Na redu je prva četvrtfinalna borba večeri! Favorizirani Rumunj Catalin Morosanu će se obračunati sa Pavelom Žuravljevom.

Bosanskohercegovački borac Dževad Poturak u rezervnom meču pobijedio je Ukrajinca Sergeja Lascenka.

Linker
19. svibanj 2024 09:32