Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
PRAVI PODVIG

FOTO: NITKO NIJE VJEROVAO, A ONI SU ODUŠEVILI PREPUNU LEDENU DVORANU Medveščak odigrao kao u transu i bacio na koljena zastrašujući SKA St. Peterburg

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 02. listopad 2016. 21:54

Pohodio je u nedjelju Ledenu dvoranu rekordan broj gledatelja za ovu KHL sezonu. I nisu otišli razočarani. Vidjeli su vrhunski hokej i hrabre Medvjede koji su svladali SKA, najskuplju momčad lige.

U prvom periodu Medvjedi uopće nisu bili impresionirani imenima koja se nalaze u momčadi iz Sankt Petersburga. Naprotiv, pokazali su Rusima u čiji su Brlog došli i odmah preuzeli inicijativu koja je urodila plodom već u četvrtoj minuti kada pogađa Butler nakon oduzete lopte na centru terena.

Gostujući vratar Koskinen bio je nemoćan, a obrani druge momčadi Zapada vjerojatno je nedostajao njihov najbolji branič Pavel Dacjuk koji nije doputovao u Zagreb zbog ozljede. Ipak, vodstvo momčadi Gordieja Dwyera trajalo je samo 43 sekunde. Gusev i Šipačjov odličnom su akcijom napravili višak uposlivši Dadonova koji matira nemoćnog Taylora.

Činilo se u tim trenucima kako je vodstvo domaćih naljutilo goste, no dogodilo se suprotno. Pogodak SKA samo je vratio prkosne Medvjede u odličan ritam te su pri kraju devete minute ponovno došli u vodstvo pogotkom Brulea s igračem više. Bio je to treći pogodak u dvije utakmice koji Zagrepčani pogađaju s viškom igrača na ledu.

Medveščak je do kraja trećine imao još nekoliko prilika koje je obranio finski vratar Koskinen, no nisu domaći bili odlični samo u napadu. Minutu prije kraja obranili su dva igrača manje, a zagrebačka publika na zub je uzela Koskinena koji je izborio to drugo isključenje Medvjeda, a onda je još htio dijeliti pravdu s isključenim Bolducom.

U nastavku dvoboja obje su momčadi igrale grub hokej što dokazuje i broj isključenja s obje strane. U 28. minuti ponovno je Medveščak igrao s dva igrača manje nakon što je Parlett dobio čak pet minuta kazne zbog guranja protivničkog igrača u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Iskusni Rusi nakon samo devet sekundi su uspjeli iskoristiti prvog igrača više, a strijelac je ponovno bio Dadonov.

Ostatak druge trećine u potpunosti je pripao hrabrim Medvjedima. Prvo su četiri minute i 51 sekundu odolijevali napadima SKA s igračem manje, a zatim su hrabro krenuli u napad. Iako prvo sljedeće isključenje nisu iskoristili, odličnu igru naplatili su deset sekundi prije kraja trećine kada je u gužvi pred Koskinenovim golom najbolje reagirao Mertl. Ponovno su Medvjedi vrhunski odreagirali u trenucima kada su bili bolja momčad na ledu.

U posljednju dionicu Medvjedi nisu mogli bolje ući. Hedberg koji je i prošli dvoboj protiv Slovana odigrao odlično, prošao je po desnoj strani dodavši u sredinu za Morrisonna koji udvostručuje vodstvo domaćih. Ledena dvorana je proključala, a Zagrepčani su nastavili igrati u istom tonu.

Ipak, niti tu nije bio kraj uzbuđenjima. SKA je krenuo na sve ili ništa te je deset minuta prije kraja susreta smanjio vodstvo, a hat-trick je postigao maestralni Dadonov na asistenciju Kovaljčuka. Stisnuli su gosti u tim trenucima Medvjede u vlastitu trećinu, a to se isplatilo dvije minute prije kraja kada Barabanov pogađa iz mrtvog kuta. Bio je to veliki šok za hokejaše Medveščaka, ali brzo su se oporavili i mogli su izboriti pobjedu i u regularnom dijelu da je deset sekundi prije kraja Mertl pogodio jedan na jedan protiv Koskinena.

Bez obzira na to, Ledena je eruptirala kada je Bezina nakon minute i 19 sekundi u produžetku iskoristio igrača više zabivši za pobjedu. Serija se nastavlja u utorak dvobojem protiv CSKA u utorak.

Linker
23. travanj 2024 00:24