Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
SVI SU OSTALI U NEVJERICI

FRANCUZ KOJI JE ZA SUPRUGOM NAPUSTIO HRVATSKU MOGAO BI VRLO SKUPO PLATITI AVANTURU 'On izmišlja! Pa dijete mu ima 4 godine, a u Francuskoj škola...'

SLAVEN BELUPO Koprivničanci imaju brojne mogućnosti u slučaju odbjeglog Francuza, koji se sigurno više ne vraća među Farmaceute
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. srpanj 2017. 21:30

Selim Bouadla (28) jedan je od inozemaca koje je Željko Kopić ‘iskopao’ na europskoj burzi slobodnih igrača bez ugovora. Francuski veznjak alžirskog podrijetla stigao je u Slaven Belupo sredinom kolovoza prošle godine, a prije toga bio je član portugalske Academice, koja je u toj sezoni ispala iz prvoligaškog društva.

Ne može bez obitelji

Upisao je svega 383 minute u sedam nastupa, imao je i problema s ozljedom koljena.

- Selim je došao kod nas nakon sezone u kojoj je jako malo igrao u Portugalu. Procijenili smo, bez obzira na to, da je talentiran i kvalitetan vezni igrač koji nam je potreban za naš način igre. Bili smo svjesni da će trebati proći neko vrijeme kako bi zaigrao onako kako se od njega očekuje, no isti je slučaj bio s dosta igrača koji su nam dolazili nakon početka priprema - rekao je Slavenov trener.

U dresu Farmaceuta Bouadla je imao dobru sezonu, s 22 nastupa (1658 minuta), jednim pogotkom i dvije asistencije.

- Imao je zimus problema s Ahilovom tetivom, svi zajedno smo se potrudili da se vrati na teren, da pokaže sve svoje kvalitete. Njegove kvalitete su neupitne i ja sam kao trener puno toga za ovu sezonu gradio na njemu.

Međutim, Bouadla je 19. srpnja nakon popodnevnog treninga pokupio svoje stvari i ekspresno napustio Koprivnicu. Kad su čuli što se dogodilo, u Slavenu su ostali u nevjerici. Francuz je poručio kako ne može bez supruge i sina te je prvim letom otputovao kući u Pariz. Inače, supruga i sin su u prošloj sezoni bili s njim u Koprivnici, ali za vrijeme ljetne stanke supruga mu je navodno poručila da se više nema namjeru vratiti.

Svakome je teško ali...

On je pokušao isposlovati raskid ugovora, ali jasno je da ga u Slavenu nisu mogli pustiti sa slobodnim papirima jer mu obveza traje još godinu dana.

- S ljudske strane ga razumijem, razgovarao sam s njim u više navrata i shvatio sam da mu nije lako biti odvojen od obitelji. Svakome dođe trenutak kad mu bude teško, ali treba ostati profesionalac do kraja - naglasio je Kopić.

Izvjesno je da se Bouadla neće vratiti u Slaven Belupo, no što je koprivnički klub poduzeo kako bi zaštitio svoje interese? Trenutačnu situaciju pojasnio je Slavenov pravni zastupnik Davor Radić, poznati splitski odvjetnik koji se specijalizirao za sportsko pravo.

- Selim Bouadla naveo je da ne želi više trenirati u Slavenu Belupu tvrdeći da mu je dijete upisalo školu u Francuskoj, da nije dobar s trenerom te da mu je klub ostao dužan. Međutim, klub mu nije ništa dužan, sve mu je isplaćeno u lipu. Osim toga, dijete mu ima četiri godine, a u Francuskoj škola počinje tek sa šest godina. Dakle, vjerojatno je tamo upisao u vrtić, koji je prošlih godinu dana polazio i u Koprivnici. Ukratko, izmišlja ne bi li privolio klub da sporazumno raskine ugovor. Njegov odvjetnik ponudio nam je sporazumni raskid ugovora i rok od sedam dana, no mi smo to odbili i tražimo da se igrač vrati u klub - rekao je Radić.

Naknada štete

Protiv Bouadle je Slaven Belupo pokrenuo disciplinski postupak, te mu prijeti disciplinska kazna. Što će se dogoditi ako se Bouadla ostane u Francuskoj?

- Ako se ne vrati, klub pridržava pravo da jednostrano raskine ugovor s igračem, tvrdeći da je igrač zbog svog ponašanja raskinuo ugovor bez opravdanog razloga. Belupo ga također može tužiti za naknadu štete za sve iznose koje mu je platio, za sve buduće iznose te za financijsku odštetu u sporu koji bi se tada vodio između kluba i igrača - objasnio je Radić.

Linker
03. svibanj 2024 21:43