CROPIX
NIJE IM TO TREBALO

IGRAČI ISTRE 1961 O AFERI KOJU SU SAMI ‘SKUHALI’ SAMO ZA SN 'Dinamovci' u Puli otkrili svoju stranu priče nakon gafa o kojem bruji Hrvatska

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 08. rujan 2016. 15:40

Prije 11 dana Dinamo je osvojio vrijedna tri boda u Puli. Istra je u tom susretu pokazala određeni pomak te se u tom trenutku nije moglo naslutiti da bi se iz tog dvoboja mogli vući repovi. Međutim, prekjučer su Demoni, navijači Istre 1961, plasirali informaciju kako su se dvojica igrača pod profesionalnim ugovorom na toj utakmici smjestili na južnoj tribini te uz BBB-e bodrili modru momčad.

Riječ je o dvojici mladih igrača, Davidu Barišiću (19) i Viktoru Mariću (18), koji treniraju s prvom momčadi, a nastupaju za juniore. Malo kome je jasan čin te dvojice igrača, nezapamćeno je da profesionalac ide navijati protiv kluba u kojem zarađuje kruh, protiv svojih suigrača s kojim svaki dan dijeli svlačionicu. Jučer je izišlo i priopćenje Istre 1961 u kojem se navodi kako vodstvo kluba nije donijelo nikakvu odluku o načinu kažnjavanja spomenutog dvojca. Budući da je ovaj čin sve samo ne normalan, zapitali smo se što je im mladim igračima tada bilo u glavi. Okrenuli smo broj Viktora Marića, koji se za razliku od svojeg kolege ispričao klubu i pokajao...

- Istina, pokajao sam se, svjestan sam kakvu sam glupost učinio - započeo je Marić te dodao:

- Sigurno nismo htjeli naštetiti klubu, otišli smo tamo iz znatiželje.

Upitali smo ga je li on uopće navijač Dinama?

- Oduvijek sam navijao za Istru, od malih nogu sam njihov član, tako da nisam navijač Modrih, već pratim Dinamo duže vrijeme pa...

Dobro, kako ste došli na ideju da odete na gostujuću tribinu?

- Jednostavno nismo u tom trenutku razmišljali, kao što sam već rekao, išli smo iz znatiželje tamo i nismo znali da će iz ovog ispasti toliko veliki problem.

Navijači vas prozivaju, je li možda bilo kakvih neugodnosti?

- Žao mi je što su navijači shvatili da mi imamo nešto protiv njih, zasad nije bilo neugodnih situacija - shrvano nam je rekao Marić te nastavio:

Sada smo pod suspenzijom, treniramo odvojeno od momčadi, svjesni smo da ćemo biti kažnjeni i to moramo prihvatiti - zaključio je Marić, kojem se u glasu čulo koliko je potišten.

Mnogi su jučer bili šokirani kada su čuli što se dogodilo, jedan od njih je i kapetan Puljana Goran Roce.

- To je njima na sramotu, svi smo ih prihvatili maksimalno, pokušali im pomoći da lakše koračaju kroz karijeru, a oni nam tako vrate, jako ružno - rekao nam je razočarano Roce.

Trener juniora Valdi Šumberac također je ostao šokiran činom svojih igrača.

- Nikad u životu nisam vidio tavko nešto, to je katastrofa, trebali bi poštovati kodeks kluba, no eto... Smatram da su revoltirani time što nastupaju za juniore, što još nisu dobili priliku, postoji drugi način da se nametnu, ovako su naškodili i sebi i klubu - zaključio je trener juniora Istre 1961.

Kao što smo prije naveli, klub još uvijek nije odlučio kakva će kazna biti, hoće li to biti raskid ugovora ili će vodstvo kluba biti malo blaže pri donošenju odluke, još uvijek nije poznato. U prilog Mariću ide činjenica što se pokajao, ispričao, dok s druge strane Barišić to nije napravio. Barišić je jučer prvo bio nedostupan, ali nas je nakon popodnevnog treninga ipak nazvao.

- Ne znam što reći, možda je to preburna reakcija kluba, mi nismo htjeli to napraviti, ali što je tu je - započeo je 19-godišnjak Barišić.

Otkud je došla ta ideja?

- Ako si navijač Dinama, onda ćeš otići s BBB-ima na tribinu podržati voljeni klub, nismo imali nikakve zle namjere.

Dakle, vi jeste navijač Dinama?

- Da, od malih nogu volim Dinamo, navijam za njega...

Barišić se ne osjeća previše krivim, naprotiv...

- Ponavljam, malo jesmo pogriješili, ali nije fer da nas se toliko sabotira, izbacuje iz prve momčadi. Zašto se, recimo, ne pita klub kad mi ne dobijemo plaću 4-5 mjeseci - rekao je Barišić te nastavio.

- Prvo su nam rekli da će doći do raskida ugovora da bi jučer ipak izišli s priopćenjem da nisu donijeli odluku. Tko tu laže? Još bih rekao da je većina to pogrešno shvatila, nije trebalo doći do ove situacije - zaključio je Barišić.

Linker
15. svibanj 2024 09:11