Privatna arhiva
'NISAM MOGLA ODBITI'

NAJMLAĐA PREDSJEDNICA U HRVATSKOJ Atraktivnu Mirtu Šurjak zamijenila lijepa studentica Matea: Brat mi je odmah poslao poruku - čestitam predsjednice!

MATEA BEŠLIĆ Ženski nogometni klub Marjan izabrao je 24-godišnju Splićanku na čelnu poziciju
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 01. prosinac 2018. 09:34

U Splitu žene u nogometu očito dobro kotiraju. Jer, nakon što je Hajduk nedavno dobio novu direktoricu marketinga u liku i djelu zgodne Julije Hrstić, i Ženski nogometni klub Marjan na čelnu je poziciju izabrao ženu, lijepu i mladu Mateu Bešlić, studenticu računarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, te bivšu predsjednicu Savjeta mladih grada Splita. Matea će tako zamijeniti na predsjedničkoj funkciji Mirtu Šurjak koja je, kako kažu, zbog privatnih razloga, prepustila mandat. Na skupštini kluba Matea je izabrana - jednoglasno.

- U Splitu je prepoznat moj aktivistički rad, to su i mediji pratili, tako da nisam nepoznato ime u gradu. Uostalom, radim i kao voditeljica na Jadranskom radiju u jutarnjem programu.

Privatna arhiva

Nogomet mi je u krvi

No, ipak je to jedan sasvim drugačiji rad o ovoga što vam sada slijedi u sportu.

- Zapravo sam mislila u prvi mah kada sam dobila poziv iz ŽNK Marjan da se radi o nekoj zezanciji, ali su mi objasnili razloge njihova izbora, pratili su moj dosadašnji rad i to me privuklo.

Nogomet je mnogim ženama tabula rasa, ali ne i simpatičnoj Matei.

- A ne, nikako, znam puno o nogometu, ipak je to u mojoj obitelji sport broj jedan, a i sama sam ga igrala u studentskim danima za fakultet. Mlađi brat Ante, s kojim sam nabijala loptu kao mala po kući, prošao je sve nogometne selekcije u Splitu, onda igrao u nekim drugoligaškim klubovima, Dugopolju i Mosoru, da bi nastavio, ali više onako, rekreativno, u Njemačkoj gdje sada radi.

Privatna arhiva

Svidjela joj se priča s predsjednicom i odmah je krenula u akciju.

- To je mali klub, a ja strašno volim izazove, i to me odmah privuklo. A mislim da ću to svojom sposobnošću i vještinama moći, pogotovo po pitanju sponzora i marketinga. Već sam počela raditi planove u glavi, već sam počela nazivati mnoge želeći ih što prije uključiti u cijelu priču. Nadam se da će to ispasti dobro.

Matei je očito dan prekratak.

- Je, stvarno, imam toliko toga što bih željela napraviti, što me zanima. Od programiranja do volontiranja, aktivističkog rada, svega... Ja zapravo ne znam reći “ne”. Moja hiperaktivnost me tjera da svaki dan moram probati nešto novo i drugačije.

Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX

Nisam mogla odbiti

Radite na radiju, pa bi možda mogli očekivati i više spominjanja ženskog nogometa na valovima vaše postaje. Neće se to valjda okvalificirati kao ‘sukob interesa’’.

- Bravo, to je jedna od ideja. Možda baš i bude neka emisija o ženskom nogometu, iako smo znali već na našim valovima imati ženske teme. No, svakako će nešto biti.

Sport je, kaže nam nova predsjednica ŽNK Marjan, uvijek bio važan dio njezinog života.

- Zbog dobre koordinacije pokreta uvijek sam se bavila nekim sportom, to mi je uvijek išlo od ruke. Ali, nisam nikada profesionalnije išla u tom smjeru. Plesala sam i hip-hop, na fakultetu igrala ogomet, igrala sam u napadu, bila sam dosta agresivna. Ostala bih možda još u svemu tome, ali mi je doktor zabranio jer još od hip-hopa imam problema s koljenom pa je čak potrebna i neka operacija. Ozlijedila sam se na jednoj utakmici, odvezli su me na Hitnu, i tu je priči bio kraj. Nažalost, ne mogu više igrati, ali zato sada mogu pomoći na drugi način.

Volim muške aktivnosti

Nogomet, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, sve zvuči nekako ‘mačistički’, ali kad se pogledaju vaše fotografije na društvenim mrežama tek tada nastaje totalna konfuzija.

- Je, uvijek sam nekako naginjala tim nekim muškim sportovima i općenito se više družila s dečkima, to je valjda zbog brata i hrpe rođaka. Recimo, luda sam za igricama na ‘plejki’, i dan-danas to jako volim.

Kako su doma reagirali na vašu novu funkciju?

- Ma navikli su već oni da svaki dan bude nešto novo. Znate, počela sam trenirati svojevremeno i boks, pa mi je mama rekla: “Hoćeš li se konačno baviti nečim normalnim za djevojke?”

A brat mi je odmah poslao poruku: “Čestitam, predsjednice!”

Linker
09. svibanj 2024 08:10