ZVECKA SA SVIH STRANA

NOVAC JE NEBITNA STAVKA, ALI... Ante Čačić otkrio sjajnu anegdotu s ručka o bratstvu Vatrenih

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 23. lipanj 2016. 16:28

Kada je Ante Čačić pričao o zajedništvu i homogenosti koja mu krasi momčad, nije trebao ići daleko za primjerom koji će to potvrditi. Sjetio se ručka dan nakon utakmice protiv Češke.

- Došao je kapetan Srna i rekao igračima da se ne brinu jer će novac koji zarade na Euru biti podijeljen svima koji su ovdje, i na jednake dijelove - otkrio je izbornik.

Nije htio u detalje, ali očito se govori o novcu koji će se zaraditi tijekom samog turnira. Od onih osam milijuna eura koje je HNS dobio temeljem plasmana na Euro, igračima ide pola, a ta četiri milijuna treba podijeliti igračima temeljem njihove participacije i ne isključivo onima koji su na Euru.

Dakle, i Dejan Lovren će dobiti dio kolača bez obzira što nije htio ići na Euro. No, Srna je vjerojatno mislio na novac koji se zaradi u Francuskoj, a trenutno je u blagajnu HNS-a kapnulo 2,5 milijuna eura. Po milijun za pobjede nad Turskom i Španjolskom, odnosno pola milijuna za remi protiv Češke.

I ta se cifra dijeli na pola pa ispada da je 23 igrača već sada zaradilo 1,25 milijuna eura, odnosno nešto manje od 55 tisuća eura po glavi. Naravno, dio bi trebali dobiti Antolić, Halilović i Duje Ćaleta Car, igrači koji su bili na pripremama, a koji na koncu nisu vidjeli Francusku.

No, kada pitate igrače o premijama, oni će samo mahnuti rukom.

- Kada igraš na Euru, pred ovakvim navijačima i za svoju domovinu, novac je stvarno nebitna stavka - poručio je Marko Pjaca.

Hrvatska - Portugal

Kako ćemo proći, čemu se nadate, što sanjate?

Još jedna pobjeda na putu do finala

Ronaldo će proigrati baš protiv nas, crno nam se piše

Bit će čupavo - odlučivat će sitnice

Linker
04. svibanj 2024 14:24