privatna arhiva
IMAJU VIZIJU

ONI SU PRAVI DOKAZ I NAJBOLJI PRIMJER KAKO SPORT ZAISTA NE POZNAJE GRANICE Jedan dio terena na slovenskoj, a drugi na hrvatskoj strani...

Piše: Zlatko PremušObjavljeno: 29. srpanj 2017. 13:36

Da sport ne poznaje granice, najbolji je primjer inicijativa nedavno pristigla na adresu Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u kojoj Nogometni klub Kapca iz Slovenije izražava želju za igranjem u Trećoj međimurskoj nogometnoj ligi.

- Naša je vizija u klubu da igramo što kvalitetniji nogomet. Nažalost, kod nas je premalo klubova i zato je naša liga skromna, samo nas je sedam u 2. MNZ Lendava - govori iskreno o toj ideji predsjednik NK Kapca Kristian Hanč.

Ove godine zakasnili

- Zato smo i došli na ideju da se povežemo s vama i dogovorimo priključak vašoj ligi. Za ovu smo godinu zakasnili, ali ako je moguće, željeli bism

o se dogovoriti već za iduću.

Hanč je još dodao da je dio njihova nogometnog terena u Hrvatskoj i to je još jedan od razloga zašto su došli na takvu ideju. NK Kapca surađuje s našim klubovima, međusobno igraju i prijateljske utakmice, pa tako u nedjelju 30. srpnja u 18 sati igraju s NK Donjim Koncovčakom, klubom koji igra u Drugoj međimurskoj nogometnoj ligi - skupina B.

Zasad samo prijateljske

Protekle nedjelje igrali su slovenski ligaš Hotiza i NK Polet Sveti Martin na Muri, član 4. HNL Čakovec - Varaždin, a na tom su susretu također bili predstavnici NK Kapca.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić o toj ideji kaže:

- Izuzetno nam je drago što se naši sportski prijatelji iz susjedne Slovenije žele uključiti u naš sustav natjecanja, što potvrđuje da smo odlično ustrojeni i organizirani. Međutim, nažalost, Zakon o udrugama to nam ne dopušta jer članovi našeg Saveza mogu biti samo nogometni klubovi registrirani na području naše Županije. Svakako da postoji mogućnost za dobru sportsku suradnju u obliku odigravanja prijateljskih nogometnih utakmica i sportskih druženja. Ako se u skorijoj budućnosti pojave neke zakonske mogućnosti, nećemo imati ništa protiv da se naši susjedi uključe u naše natjecanje.

Linker
29. travanj 2024 21:07