CROPIX
SWATCH BEACH MAJOR SERIES

HRVATICE ZAVRŠILE NASTUP U POREČU Fabris i Radanović uzele set: 'Iduće godine slijedi pobjeda'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 01. srpanj 2016. 13:26

Hrvatske odbojkašice na pijesku završile su natjecanje po skupinama na Swatch Beach Volleyball Major Seriesu u Poreču. Imali smo tri para u natjecanju u osam “poolova”, nažalost, naše su cure ostale na ukupno samo jednom osvojenom setu.

U četvrtak u poslijepodnevnim satima svoj su zadnji meč igrale Samanta Fabris i Sara Radanović, a treći poraz u skupini nanijele su im Njemice Holtwick i Semmler.

idealna partnerica Bilo je 21-17, 21-16 po setovima. U prva dva meča u “poolu” naše su igračice također izgubile od Brazilki Franca i Antunes, a onaj jedini set osvojile su protiv Kanađanki Broder i Valjas kojima su nakon neizvjesne borbe uzele set sa 24-22 da bi nakon toga posustale u trećem odlučujućem (10-15).

- Bilo je predivno igrati pred svojom publikom, osvojile smo i taj prvi set, sljedeće će godine doći, nadam se, i prva pobjeda - rekla je Samanta Fabris, dodavši da je kao “prava” odbojkašica na pijesku trenirala samo tjedan dana.

“Prava pjeskašica” Sara Radanović pohvalila je svoju partnericu za brzu prilagodbu na pijesak:

- Samanta je idealna partnerica, bolju nisam mogla poželjeti i drago mi je da sam baš ja dospjela u par s njom...

ljetna zabava Jurja Vlašić i Dina Bečić nisu imale izgleda u “poolu” B u kojem su ih pobjeđivale Njemice Ludwig i Walkenhorst, Čehinje Slukova i Hermannova i Kanađanke Humana-Paredes i Pischke. Maja Roško i Nikolina Jelić poražene su u tri meča sa Švicarkama Heidrich/Zumkehr, Njemicama Bieneck/Grossner i još jednim švicarskim parom Betschart/Huberli. U prvom dijelu natjecanja po skupinama u muškom dijelu poraze su upisala sva tri hrvatska para. U glavni dio turnira bili su uvršteni Ivan Zeljković i Filip Silić te Marin Jerčić i Krešimir Karaula. S obzirom da u Hrvatskoj odbojka na pijesku još uvijek ima status “ljetnog sporta” i zabave, bolje rezultate bilo je teško očekivati...

Linker
26. svibanj 2024 20:00