REUTERS
STRUČNI KOMENTAR

I VELIKI PAKO ĆAVAR SE NAKLONIO MAJSTORU On postaje pravi vođa! Svaka čast, odavno nisam u reprezentaciji vidio da je netko tako odigrao

Sviđa mi se ritam koji imamo u završnicama, ali mi je to i logično jer to su dečki između 20 i 25 godina, mogu trčati beskonačno
Piše: Patrik ĆavarObjavljeno: 17. siječanj 2017. 22:29

Bjelorusi su me ugodno iznenadili, solidna su ekipa, dobri šuteri izvana, čvrsti i mislim da mi svi možemo biti zadovoljni kako su naši igrači odigrali. Ono što je dobro, iz utakmice u utakmicu smo konstantniji.

Osobno, impresionirao me učinak Cindrića. Ne samo zbog golova, bez obzira na to što je bio stopostotan u prvom poluvremenu, nego je baš izrastao u pravog vođu u napadu, asistira, povezuje i lijevo i desno, opasan je po gol. Baš se vidi da s njim napad ima i glavu i rep. Svaka čast, odavno nisam u reprezentaciji vidio da je netko tako odigrao. Zbilja je svašta pokazao, bilo je i njegovih fenomenalnih šutova sa zemlje, skok-šutova, prolaza, atraktivnih dodavanja na crtu, bio je začetnik svih akcija iz kojih su krila zabijala. Stvarno ga je bio užitak gledati.

Na njega se sjajno nadovezao Duvnjak, koji je preuzeo dirigentsku palicu kad je ušao u drugom poluvremenu i svojim golovima nije dopustio da nam se Bjelorusi približe, tako da smo bezbolno prošli kroz krizu i stalno bili u vodstvu. Dvanaest golova sa sredine, koliko su kombinirano zabili Duvnjak i Cindrić, odlična je stvar.

U obrani uvijek radimo iste pogreške, pivot ostaje sam u prostoru iza igrača, mislim da smo i u ovoj utakmici primili 5-6 golova s linije koje nismo trebali primiti. I, naravno, ona naša nepotrebna preuzimanja kad obrambeni igrač kontrolira svog napadača, a drugi mu dođe pomagati i stvore nam višak nepotrebno. Tako dobivamo barem 3-4 gola po utakmici i na to se mora obratiti pažnja jer 3-4 gola protiv jačih reprezentacija mogu biti prevaga.

Golmani su bili solidni, ništa posebno, ali dobro su odradili svoje. Ivić i Stevanović jako se dobro nadopunjuju i to je dobra stvar za nas, a meni se čini da je Ivić u jako dobroj formi i trenutačno brani bolje od Stivija.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Lijeva je strana vanjske linije s Mandalinićem i Mamićem bila dobra, ali još čekamo tu desnu stranu. Stepančić je na početku “grunuo” jednu loptu s 10 metara, ali kao da mu nedostaje sigurnost. On i Šebatić nemaju što tražiti na 6-7 metara, oni se moraju dizati s 9-10 metara. Ako zbog bilo kojeg razloga imaju psihološku blokadu, treba ih tjerati da budu hrabriji, ubojitiji, trebaju nam njihovi šutovi s desne strane.

Sviđa mi se ritam koji imamo u završnicama, ali mi je to i logično jer to su dečki između 20 i 25 godina, mogu trčati beskonačno, imaju energije kao u priči i stvarno bismo trebali igrati u što jačem ritmu jer naši mladi igrači to mogu popratiti.

Istina, trebali bismo poraditi na tome da igramo u nekakvoj konstantnijoj liniji, a ne gore-dolje, iako moram reći da je protiv Bjelorusije taj nekakav pad u igri bio najmanji ; postojao je, ali nije bio strašan.

Ali ionako je najbitnije da pobjeđujemo, a sad, je li više na topli ili na toplo-hladni način, nije presudno.

Očekujem da ćemo ozbiljno shvatiti i Čile, da ćemo to odraditi kako treba, a onda će biti jako, jako zanimljivo vidjeti taj naš sraz s Nijemcima.

Linker
28. travanj 2024 10:23