facebook
ZATAJENJE SRCA

ITALIJA ZAVIJENA U CRNO Odbojkašica se srušila na treningu i preminula od srčanog udara: 'U raju odbojke na nebu sad je jedan anđeo više'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. prosinac 2016. 19:29

Martina Hauber, 30-godišnja djevojka, igračica odbojke na pijesku iz Italije, umrla je nekidan dok je s tri kolegice igrala odbojku. Dogodilo se to na Svetog Stjepana navečer, dan poslije Božića, 'pod balonom' zatvorenog prostora Pala Eagle u mjestu Borgo Piave nedaleko talijanske Latine.

Martina se naprosto srušila na tlo usred igre i više nije davala znakove života. Zaprepastile su se suigračice i odmah priskočile u pomoć, pružile joj reanimaciju, zvale hitnu pomoć, pa premda su se ambulantna kola pojavila u hipu, dežurni liječnici mogli su samo konstatirati – smrt; uslijed zatajenja srca. Srčani udar. Nije bilo spasa.

Je li igrala rekreativno ili u sklopu pripreme za prave mečeve odbojke na pijesku kad dođe sezona, nije do kraja jasno, ali je zapravo manje važno. Martina je sa svojih 30 godina bila aktivna odbojkašica (na pijesku), poznata ne samo u svome mjestu. Na vijest o njenoj smrti reagirao je između ostalih i portal "World of volley", posvetio joj vrijeme i prostor tragičnom prigodom.

Vijest je tugom odjeknula u svijetu sporta, posebice odbojkaškom. Uz standardna pitanja: kako, zašto? Jer, Martina je bila nadasve zaljubljenica u odbojku, zaklinju se svi koji je znaju u njenoj sredini kako je sportski i zdravo živjela. Dan ranije bila je na prezentaciji kalendara muške ekipe odbojkaša Top Volley Latina koja je poznata prvoligaška družina u Italiji; bila je poznata članica odbojkaške familije u Latini gdje je odbojka gotovo popularnija i od nogometa.

facebook

- U raju odbojke na nebu sad je jedan anđeo više. Počivaj u miru Martina, ti koja si bila veliki zaljubljenik u odbojku i "beach volley". Nedostajat ćeš nam na tribinama naše Pala Bianchini – objavio je klub Top Volley Latina na facebook stranici.

Martina je ostavila za sobom roditelje i brata, pokop nesretne djevojke obilježio je božićne blagdane u tom pitoresknom talijanskom gradiću. Blijedo sunce, more svijeta natiskanog u grobnoj šutnji, na tužnom ispraćaju mlade djevojke.

U istrazi je naređena i autopsija, ali koliko se zna samo je potvrđena dijagnoza s lica mjesta kako je srce naprosto i nepovratno stalo. Dvorana je zatvorena do 1. siječnja u interesu istrage, premda su stvari jasne. Smrt je stigla iza kantuna, nenadano, na "zadnji smeč". I otvorila pitanje: kako, zašto nam se to događa? Je li se moglo spriječiti, je li Martina Hauber bila baš tako zdrava i sposobna djevojka, kao što je očito mislila da jest?

Linker
28. travanj 2024 19:55