CROPIX
'JANICA MI JE REKLA...'

IZA TAJNE SUZA NA SLJEMENU I POVEZANOSTI S HRVATIMA STOJI - NEIMAŠTINA Snježna kraljica otkrila zašto ju je Janica tako lako rasplakala

Krenula s Janičinim kombinezonom, sada joj Janica dala Krunu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. siječanj 2017. 19:56

U godini kad nije realno da hrvatsko skijanje piše najveće priče na Sljemenu, barem što se tiče sportskih rezultata, kruno slalomske pobjednice povrh Zagreba ipak je ponijela skijašica koja jako dobro priča hrvatski jezik.

- Doduše, nešto lošije otkako sam u braku s Francuzem, pa sad francuski zauzima mjesto u mom mozgu i zbog toga sam zaboravila puno hrvatskog - nasmijala se 32-godišnja Slovakinja Veronika Velez Zuzulova.

Kojoj nije prvi puta da je bila blizu kruni na Sljemenu, a ona je stigla kad se zapravo najmanje nadala.

- U ponedjeljak navečer sam se počela osjećati loše, razboljela sam se i nisam zapravo znala čemu se mogu nadati, tim više jer je ova staza jedna od najdužih u Svjetskom kupu i uzima mnogo energije. Ipak, kad sam stala na start sve sam zaboravila.

I bila je najbrža. Usput, već u prvoj vožnji otpala je i najveća favoritkinja Mikaela Shiffrin, pa joj Veronika sa sljemenskom pobjedom sada puše za vratom u slalomskom poretku.

- To je dio ovog sporta.

Bila je, međutim, vrlo uzbuđena. I puna emocija.

- Kad smo kretali u skijanje jako smo puno trenirali s Hrvatima, tu sam i naučila hrvatski, a kad sam krenula u Svjetski kup, iz razloga jer je naša federacija bila siromašna, nastupila sam u hrvatskom kombinezonu i s njim na sebi prvi puta u karijeri ušla među 30 najboljih.

I sada joj je Janica postavila krunu sljemenske pobjednice.

- Jedan od mojih ciljeva bila je pobjeda u Zagrebu, jer još uvijek se sjećam onog ugođaja dok je još Janica skijala, atmosfere koja je bila ovdje. I htjela sam pobjedu u Zagrebu. Kad mi je Janica dala krunu, emocije su proradile, a ona mi je rekla da joj je jako drago zbog mene i da mi čestita.

Nije Janica i hrvatsko skijanje jedina veza s Hrvatskom.

- Otkako znam za sebe sa svojom obitelji sam ljetovala u Hrvatskoj. Prošli smo cijelu obalu, teško mi je reći koje mi je mjesto najdraže. Znam samo da mi je najdraže pojesti lignje.

Valjda su joj prodali jadranske lignje, kad su joj bile toliko dobre.

No, ovo je bio i vrlo poseban dan, jer postolje su popunile još jedna Slovakinja (Petra Vlhova), ali i jedna Čehinja (Sarka Strachova). Postolje na Sljemenu doimalo se poput plaže u Makarskoj. Postolje u Svjetskom kupu nikada nije tako izgledalo.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Hej, prva dva mjesta za Slovačku, mogu samo zamisliti kako je sada doma - poentirala je za kraj Petra Vlhova.

I bio je to kraj prvog, ženskog dana Kraljice. Iako se činilo kako je na Sljemenu manje gledatelja nego prethodnih godina, organizator je objavio kako je kraj finalne vožnje promatralo 7.500 ljudi..

Linker
07. svibanj 2024 22:24