Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
HRVATSKI CENTAR

JEDAN OD JUNAKA POLUFINALA 'Mislim da nismo završili sa Srbima, drago mi je da smo pokazali pobjednički karakter, a Mađarska je favorit jer igra doma'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. srpanj 2017. 10:00

Kada ste dan ili koji sat udaljeni od finala, koga više briga o polufinalu, iako je to utakmica koja mora dobiti određeni prostor za pomniju raščlambu. Taman kad smo poluglasno zavapili “završili smo sa Srbima, idemo dalje”, Luka Lončar nas je ispravio.

- Mislim da nismo završili.

Kako nismo? Pa pobijedili ste ih?

- Je, tu jesmo, ali nismo završili s njima iz jednostavnog razloga što svako prvenstvo se nađemo u završnici. Sad je bilo polufinale, inače su bila finala. To je razlika. Da, i još jedna. Sad smo mi njih pobijedili. Održali smo se u egalu do posljednjih sekundi svakog napada, pokazali karakter i to je razlog pobjede.

Favorit jer su doma

Možemo li ipak samo malo o Tuckovoj taktici, u kojoj ste upravo vi imali naslovnu ulogu, ići na Filipovića, njihova ljevaka, kada napadaju? To znači uvlačiti ga na braničku poziciju, umarati ga u hrvanju, ne bi li gubio snagu, bio manje opasan u napadu...

- Je, bila je to taktika. Makar, nismo baš uspjeli u tome. Uspio sam se u nekoliko navrata naći s njim u obrani, jednom ući s njim na beka, da bi se oni uspjeli vratiti u zonu.

Srbija je momčad koja ima mentalnu snagu o kojoj se dosta govorilo, ali sad ste isto pokazali i vi.

- Neopisivo mi je drago da smo pokazali pobjednički karakter.

Finale s Mađarskom večeras?

- Mađarska je favorit jer igra kod kuće, ali mi moramo odigrati na razini kakva je bila u polufinalu. Znam da će oni imati 7.500 ili 8.000 navijača uz sebe i to će ih mnoštvo motivirati. To će motivirati i nas jer ćemo u glavama isključiti mađarske navijače. Želimo pokazati da vrijedimo.

Gdje su Mađari u odnosu na Italiju i Srbiju kao vaše suparnike u četvrtfinalu i polufinalu?

Odgodit ću slavlje

- U finalu! Ha, ha, ha! Rekao bih da je to ista razina vaterpola kada govorimo o Srbiji i Mađarskoj. Italija je malo niže jer nema tjelesnu moć. Gledao sam Mađare, odigrali su fantastičnu obranu, vratar Nagy diže publiku, kao i publika njega. Nadam se da večeras svi sjesti, da neće biti dizanja.

Opet malo o Nagyu, je li njegova gestikulacija nakon obrana na granici nesportskog?

- Evo, ja sam popravio slavlje zbog kojeg su me izbacili neki dan. Zato protiv Srba nisam previše slavio, da me opet ne izbace. Čuvam se za subotu, pa ćemo onda slaviti u mix-zoni - za kraj će Lončar.

Linker
28. travanj 2024 06:59