Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
NAJAVA EUROPSKOG PRVENSTVA

JEDVA ČEKAMO OVAJ SPEKTAKL, A PROMOCIJA JE VEĆ POČELA Predstavljena maskota, a Balić se sav rastopio: 'Prekrasan je, baš je fora'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 27. studeni 2016. 16:04

Iako je do Europskog prvenstva rukometaša kojemu je naša zemlja domaćin 2018. godine ostalo još nešto više od godine dana, Hrvatski rukometni savez žestoko je krenuo u njegovu promociju. Jučer su ukrstili snage s Hrvatskim kinološkim savezom kada je maskota Eura, pastirski pas tornjak, bio gost specijalne izložbe za tornjake održane u sklopu međunarodne izložbe pasa Zagreb Winter Classic.

Središnjim krugom jednog od paviljona na Velesajmu prodefiliralo je čak 86 tornjaka, a glavni sudac Jorgen Hindse za najljepšeg je izabrao 2,5 godine starog Uragan Boss-Tora. Vlasnica ovog ljepotana, Varaždinka Senka Kelemenić, posebne je poklone i dres s obilježjima rukometnog Eura jučer dobila ni manje ni više nego od našeg najvećeg rukometaša svih vremena - Ivana Balića.

- Prekrasan je - pohvalio je Ivano pobjednika.

- Ovo je lijepa pasmina, baš su fora - rastopio se koordinator našeg muškog rukometa, koji odbrojava dane do novog okupljanja reprezentacije.

Zagreb, 261116.
Velesajam.
Specijalna izlozba za Tornjake u sklopu Medjunarodne izlozbe pasa Zagreb Winter Classic, Pas Tornjak je sluzbena maskota Europskog prvenstva 2018. Koordinator za muski rukomet Ivano Balic sudjelovao je u proglasenju najljepseg psa pasmine.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Nije me strah

Okupljanja za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u siječnju u Francuskoj.

- Imamo jasnu ideju kako želimo igrati i kako za to trebamo trenirati. Samo je važno da se za mjesec dana okupe svi najbolji i da budu zdravi.

Balić i izbornik Željko Babić malo su izmijenili stručni stožer: umjesto Valtera Matoševića novi je trener vratara Venio Losert, kondicijskog trenera Marija Tomljanovića zamijenio je Mirko Krolo, dok će Igor Čerenšek biti psiholog momčadi. Hoće li se mijenjati i princip priprema?

- Dosta smo razgovarali o tome, uvijek gledaš napraviti nešto bolje, još smo uvijek u razgovorima o tome treba li puno ili malo mijenjati. Radimo svi skupa, svi su uključeni i svi su bitni. Svi želimo dobar rezultat, ali prvenstveno želimo dobru igru.

Zagreb, 261116.
Velesajam.
Specijalna izlozba za Tornjake u sklopu Medjunarodne izlozbe pasa Zagreb Winter Classic, Pas Tornjak je sluzbena maskota Europskog prvenstva 2018. Koordinator za muski rukomet Ivano Balic sudjelovao je u proglasenju najljepseg psa pasmine.
Na fotografiji: Maskota Europskog prvenstva u rukometu 2018.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Kaže “nije me strah siječnja”.

- Ne, stvarno nije. Stalno ponavljam da se trebamo truditi i boriti, a to će nam donijeti rezultat. Je li to prvo ili osmo mjesto, ne mogu prognozirati, ali volio bih da se i na televiziji vidi da je borba prisutna svih 60 minuta, na tome trebamo ustrajati. A presudit će koliko si talentiran i koliko si se dobro pripremio.

Francuska je zemlja koja je poprilično obilježila Ivanovu karijeru, a uskoro se tamo vraća u potpuno drukčijoj ulozi.

- Sigurno da bi bio gušt uspjeti baš tamo. Svaka je medalja super, ali tamo osvojena medalja bila bi posebnija - priznat će Ivano.

- Ta je njihova generacija obilježila našu. Nažalost - nasmijao se Balić.

- Ali dobro, treba biti zahvalan za sve rezultate koje smo napravili. U nekim smo trenucima sigurno mogli i bolje, ali moglo je biti i gore.

Vrlo dobar tenisač

Ivano je, kao i svi koji vole sport, trenutačno velik navijač naše Davis Cup reprezentacije.

- Mislim da sam dobar s tenisom. Volim, jako volim tenis. Nažalost, sad ga malo manje igram, imam problema sa zglobovima, pa ne mogu igrati, ali kad sam zdrav, igram često. Nadam se da će naši momci uspjeti osvojiti ovo, uz njih sam - poručio je Ivano.

Linker
15. svibanj 2024 21:02