ZAVRŠNI TURNIR

Jug i Primorje nositelji kvalifikacijskih skupina hrvatskog vaterpolskog Kupa

Piše: HinaObjavljeno: 11. listopad 2016. 17:09

Prošlogodišnji finalisti, dubrovački Jug CO i riječko Primorje EB, nositelji su kvalifikacijskih skupina za plasman na završni turnir hrvatskog vaterpolskog Kupa, čiji su sastavi u utorak određeni ždrijebom.

Na izvlačenju parova u Hrvatskom vaterpolskom savezu odlučeno je da će u skupini A, čiji je nositelj Jug CO, igrati Mladost, POŠK i Medveščak, dok će u skupini B, uz Primorje EB, nastupiti Mornar, Jadran, Solaris te Marsonia iz Slavonskog Broda.

Još nije odlučeno koji će klubovi biti domaćini turnira s kojih će po dvije prvoplasirane momčadi izboriti plasman na završni turnir hrvatskog Kupa. Turnir A skupine igrat će se od 11. do 13. studenoga, zbog nastupa Juga CO u utakmici europskog Superkupa, dok će se turnir skupine B igrati od 2. do 4. prosinca.

Završni turnir hrvatskog Kupa održat će 17. i 18. prosinca i na njemu će polufinalne utakmice igrati prvoplasirani protiv drugoplasiranih iz suprotne skupine, a pobjednici polufinala borit će se za prvi trofej u novoj sezoni. Naslov prošlogodišnjeg pobjednika Kupa brani dubrovački Jug CO.

Linker
03. svibanj 2024 15:31