CROPIX
NAKLON DO PODA, MAJSTORI

KAKVO SLAVLJE U DUBROVNIKU, HRVATI SU U POTPUNOSTI POHARALI EUROPU 'Upisali smo se u povijest kluba koji je najbolji sportski kolektiv u Hrvatskoj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2016. 22:40

Pjesma se orila na sve strane Gruškog bazena. Tko ne bi bio presretan, osvojen je peti trofej u petom finalu za "staru " sezonu 2015/2016. Jug je jednostavno pomeo Talijane, koji, vjerujemo, ni sada ne znaju što im se događalo u prvih 25 minuta igre u kojima su sedam puta Dubrovčani tresli njihovu mrežu, a da oni nisu ugrozili Marka Bijača. Na kraju sve je ispalo puno lakše od očekivanog.

- Ne bih rekao da je bilo lako, baš niti malo. Poanta je u tome da smo odigrali odno što smo radili i na kraju prošle sezone. Ova igra je na tragu one prošlogodišnje, maksimum smo dali i momčad koja je slabija od nas, što realno Brescia jest, se ne može nositi s nama. Mnogo toga je na nama ove sezone, ako budemo pravi nosit ćemo se sa svima i nastojat ponoviti sezonu koju smo zaključili s ovim petim naslovom.

Među gledateljima, bilo ih je više od 1.500, bili su gradonačelnik Dubrovnika Vlahušić, župan Dobroslavić i biskup Dubrovački Uzinić. Naravno i oni su bili dio prezadovoljne Jugove publike.

- Strašna naša obrana, odigrali smo jednu čudesnu utakmicu, odlično smo analizirali sve prednosti i nedostatke Brscie i maksimalno smo to iskoristili. Ovako uvjerljiva pobjeda može zavarati, Bresic a je jedna izuzetna momčad, ali mi smo jednostavno u ovoj utakmici bili savršeni, nismo im pustli ni mrvicu nade na našem plivalištu i zasluženo smo osvojili ovaj peti rekordni trofej - riječi su Jugovog kapetana Marka Bijača, koji je prvi od Jugaša podigao pokal u zrak.

Najefikasniji Jugaš bio je Luka Lončar s tri pogotka i on nije krio zadovoljstvo:

- Velika utakmica i fantastična pobjeda. Obranom smo slomili protivnika i takva igra dala nam je kasnije i sigurnost u napadu. Čestitam svojim suigračima, trenerima i upravi kluba na petom trofeju u sezoni, upisali smo se u povijest kluba koji je najbolji sportski kolektiv u Hrvatskoj i meni je iznimna čast što sam dio ove prekrasne priče - istaknuo je Jugov centar Luka Lončar.

Lijepo je bilo vidjeti Jugovu mladost kako slavi pobjedu i podiže trofej, publika je bila dio slavljeničke kulise. Svaka akcija je pogodak, nastavili su se pripričavati u klupskom kafiću, među ljudima, starima i mladima, koji o vaterpolu znaju baš sve.

Linker
30. travanj 2024 01:28