BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TRIJUMF ZAGREPČANA

Dinamo nije briljirao, ali je dobio zamah za utrku. Hajduk? Derbi je samo potvrdio smjer u kojem je krenuo

Zagrepčani su trijumfalno prošli Poljudom na valu klase pojedinca. Petković je taj koji napravio razliku
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. ožujak 2024. 23:36

Hajduk je poražen, Dinamo je pobjednički otišao na Uskrs. Dobila je Jakirovićeva momčad zamah za šampionsku utrku, ali i psihološku prednost za polufinale Kupa u srijedu. Poljudska preduskršnja pobjeda ima višestruku vrijednost za Modre koji su Hajduku ostavili puku teoriju u prvenstvu i dodatnu zabrinutost pred polufinale Kupa.

Sve što se događalo s Hajdukom kroz proljetnu polusezonu nije se promijenilo u jednoj utakmici. Od pet dvoboja u drugom dijelu sezone Hajduk je na Poljudu izgubio čak tri. Rijeka, Lokomotiva i Dinamo su uzeli velikih i ključnih devet bodova u protekla dva mjeseca. Hajduk jednostavno nije ni ove sezone bio spreman za titulu. Imali su Bijeli sve na dlanu, u proljeće su ušli kao favorit koji već ima jednu ruku na peharu za prvaka, ali uspjeli su sve prosuti. Istina, nije kraj dok se igra, ali nakon poraza od Dinama iluzorno je pričati o Hajduku kao bitnom akteru šampionske utrke. Hajduk više nije taj, sa sedam bodova iza Rijeke mogu Bijeli o naslovu prvaka razmišljati tek u slučaju da nanižu tri-četiri pobjede počevši od Rujevice u nedjelju. Ali, to su ionako priče za matematičare i optimiste kojih je, mora se reći, jako malo ostalo. Logično, jer kako vjerovati momčadi koja je izgubila sve najvažnije utakmice proljeća.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Za razliku od Hajduka, Dinamo je ostao u šampionskoj utrci. Zagrepčani su trijumfalno prošli Poljudom na valu klase pojedinca. Petković je taj koji napravio razliku u odnosu na Livaju. Od dvije klase presudila je Petkovićeva. Kao i cijelo proljeće gdje se Livaju čekalo u najbitnijim utakmicama, "desetku" Bijelih nije se dočekalo ni u derbiju. Dinamo nije briljirao na Poljudu, ali prošao je Jakirović na način kojim je pobjeđivao Karoglan na početku mandata. Nije "umirao" u ljepoti, ciljano se branio i na kraju uzeo važne bodove. Pragmatično, ali njegov Dinamo je još "u sedlu".

Za kraj i rečenica o sucu. Više i ne treba, jer Siebert je od početka napravio komfornu i ugodnu situaciju. Nije bilo prigovora, nitko na suca nije obraćao pozornost. Derbi neće pamtit po sucu, već po zgoditku Petkovića i Hajdukovoj izgubljenoj meč lopti. Naslov prvaka Bijelima je već dugo izmicao iz ruku, a derbi je samo potvrdio smjer u kojem su krenuli. Smjer koji definitivno ne vodi ka tituli. Čak štoviše, treba u srijedu spašavati i Kup

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 23:39