Foto: Ante Cizmic / CROPIX
POZIV IZ HRS-A

NAJVEĆE IZNENAĐENJE S POPISA BABIĆA PONOVNO JE U PARIZU 'Presretan sam što se vraćam svojoj ekipi'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. siječanj 2017. 01:34

Josip Božić-Pavletić po mnogima je bio najveće iznenađenje na popisu igrača koji su otputovali u Francusku na Svjetsko prvenstvo. 22-godišnje desno krilo Nexea dobilo je priliku kao zamjena Zlatku Horvatu uslijed Čupićeva prekida reprezentativne karijere.

Mnogi su na tom mjestu očekivali Jerka Matulića, koji vrlo dobro igra u redovima francuskog Nantesa, no izbornik Babić povjerenje je iskazao mladom Splićaninu.

Protiv Čilea je Božić-Pavletić postigao svoje prve pogotke na nekom velikom natjecanju što mu je dalo prijeko potrebno samopouzdanje, ali nažalost zaustavila ga je ozljeda lista pa je Matulić ipak na kraju pozvan u reprezentaciju.

Dobro se oporavljam

Josip se vratio u Hrvatsku, ali u petak ujutro i on je na poziv HRS-a poletio prema Parizu kako bi suigrače pratio u borbi za medalju.

- Ozljeda ide nabolje, svakim je danom sve bolje. Još uvijek imam malo bolova u tom listu, ali mislim da bi za desetak dana mogao ući u jače treninge - ističe krilo Nexea.

Božića-Pavletića iz Saveza su nazvali nakon što se momčad plasirala u polufinale, a s ekipom će biti tijekom cijele završnice.

- Presretan sam što ću biti uz ekipu. Zvali su iz Saveza da dođem s tribina podržati dečke i meni je to velika čast - nastavio je Splićanin koji će u dvobojima Kauboja biti odmah iza klupe.

- U hotelu sam s ekipom. Idem s njima, ali im neću puno smetati. Na utakmicama ću biti s njima, odmah uz klupu. To je stvarno super - kazao je skromni Josip.

Ozljeda ga nije pokolebala iako su najave govorile i da bi mogla biti mnogo gora. Sa SP-a u Francuskoj ponio je potrebno iskustvo i prve golove u protivničkoj mreži.

- Pa je, nemam baš sreće s tim ozljedama, ali što je - tu je. Hvala Bogu, život ide dalje. Mogu reći da sam presretan što sam kod prvog poziva u reprezentaciju odmah otišao na veliko natjecanje, čemu se nisam nadao ni u najluđim snovima. Eto, posložilo se, otišao sam i zadovoljan sam prvim golovima na takvom turniru. Ekipom sam prezadovoljan, svi su me do jednog odlično prihvatili, tako da jedva čekam sljedeće okupljanje - govori jedan od najmlađih reprezentativaca.

Njegovo su, ‘94. godište, još četiri reprezentativca, što ih čini najbrojnijom generacijom. Osim Josipa, debitant je bio i Lovro Jotić, dok su Mihić, Šebetić i Mamić već prekaljeni reprezentativci.

- Mislim da je u tim mlađim uzrastima najbitnije da se jednog dana izbaci nekoliko seniorskih reprezentativaca. Ima ih i nekoliko iz ‘92. godišta koji su u reprezentaciji. Nas je ipak malo više. Mi smo zaista bili dobra generacija, dobra smo klapa i super je da nas ima više.

Jako poštujem Babića

Malo-pomalo, došlo je i do govora o konačnom plasmanu Kauboja u Francuskoj. Ulaskom u polufinale iznenadili su mnoge, a sada, prema Božiću-Pavletiću, idu prema medalji.

- Nekako baš vjerujem da smo u rezultatskom uzletu. Neće nam sigurno biti lagano, ali mislim, i nadam se, da ćemo se vratiti doma s medaljom - podvlači igrač Nexea, koji nam je opisao i uvjete u Francuskoj, koji nisu baš bajni.

- Kako je nama, tako je i drugima. Nismo se puno žalili, ali što se tiče hrane i hotela, u prvom krugu nismo bili zadovoljni. Moglo je to biti na dosta višem nivou, ali, što da kažem, mi smo se prilagodili i na kraju je sve bilo OK. Bitno je da bude rezultata, a za ostalo ćemo lako.

Za razliku od pokude organizatorima, za vlastitog izbornika ima samo riječi hvale.

- Jako poštujem izbornika Babića. Meni je bio trener i prije pet godina u Splitu i velika mi je čast biti dijelom njegove momčadi - govori Josip o treneru koji je na njegovu mladu karijeru najviše utjecao.

Bacivši ga u vatru, Babić je Božića-Pavletića učinio zamjenom Zlatku Horvatu, koji je nakon dugog niza godina ostao bez standardnog partnera. Ipak, desno krilo Zagreba odličan je mentor 22-godišnjem Splićaninu.

- Znamo tko je Zlatko Horvat, on je klasa, drago mi je da zabija puno golova i da pruža odlične predstave na turniru. Mi baš nikada u reprezentaciji nismo imali problema s desnim krilima, a mislim da ih neće biti ni sad - optimistično je najavio Josip odaslavši nekoliko zahvala Horvatu.

Na ljeto novi klub

- Zlaja uvijek pomaže savjetima i izvan terena i na terenu. Odlično me prihvatio i sretan sam zbog toga.

Božić-Pavletić je do kraja sezone igrač Nexea, a zatim kud koji, mili moji. Igrač je bio vrlo tajanstven po pitanju svoje nove destinacije, no ističe da još ni s kim nije potpisao.

- Nexe je stvarno dobra odskočna daska i ugovor me veže do ljeta pa ćemo vidjet što i kako dalje. Još uvijek ne mogu ništa govoriti jer nisam potpisao ni za jedan klub, ali vidjet ćemo - govori igrač Nexea kojemu je jedna od opcija Zagreb, no možda se odluči i za inozemni angažman...

- Ima puno igrača koji su preko Zagreba radili karijeru i ja mislim da on može mladog igrača katapultirati u svjetski vrh jer je to najbolji hrvatski klub koji igra Ligu prvaka. No moguće je, poput Sliškovića i Mamića, napraviti karijeru i zaobilaznim putem - zaključio je Božić-Pavletić.

Linker
07. svibanj 2024 17:03