Odbojkašice Dinama dostojno su se oprostile od Europe 

 GORAN MEHKEK Cropix
CHALLENGE CUP

Dinamovke nadomak senzacije u Solunu - pobijedile, ali nažalost i ispale

Zagrebački klub završio europsku avanturu nakon zlatnog seta protiv PAOK-a u osmini finala
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 06. prosinac 2023. 16:55

PAOK - DINAMO 0:3 (1:0)

(19:25, 22:25, 22:25 - 15:6)

SOLUN - Palača sportova. Gledatelja 100. Suci: Cvetković (Srb), Hristov (Mak).

PAOK: Viggars, Oikonomidou, Tsiogka, Klepkou, Milanova, Terzoglou, Xanthopoulou (L), Papadopolou (L), Williams, Kyparissi, Polynopolou, Iliopolou, Kiprono, Armoutsi. TRENER: Darko Zakoč.

DINAMO: Ninčević, Babić, Vrbanc, Mlinar, Deak, Trcol, Stošić (L), Dugi, Kruhonja, Mišak, Smojver, Šola, Sulić, Perić, Kollert. TRENER: Jure Kvesić.

Fenomenalnu utakmicu odigrale su odbojkašice Dinama, ali, nažalost, ostale su uskraćene za konačnu nagradu u Solunu. U uzvratnoj utakmici osmine finala europskog Challenge Cupa pobijedile su u gostima PAOK sa 3:0 i tako grčkoj ekipi uzvratile za identičan zagrebački poraz prošloga tjedna, međutim nisu uspjele napraviti i posljednji korak za prolaz u četvrtfinale.

S obzirom da je svaka ekipa imala, dakle, po pobjedu s 3:0 u dvije međusobne utakmice, o konačnim pobjednicama odlučivao je zlatni set. A tu je PAOK, unatoč neposrednog potopa u tri prethodna seta na domaćem terenu, ipak isukao svoje najsnažnije adute i uvjerljivo prvi stigao do 15 poena te osigurao prolazak dalje.
- To se tako dogodi, pogodi te “kriva” rotacija, uđeš u crnu rupu i ne možeš izaći - komentirao je trener Dinama Igor Šimunčić, koji je utakmicu pratio iz Zagreba jer iz privatnih razloga nije mogao putovati u Grčku.
No, njegov prvi suradnik, Jure Kvesić, odradio je odličan posao kao zamjena, no jasno najveće zasluge ipak idu igračicama zagrebačkog kluba. Jer one su svojom srčanošću dovele meč u potpunu neizvjesnost, one su dovele do toga da su Grkinje bile u nokdaunu i da su se krajem trećeg seta potpuno izgubljene i tupih pogleda osvrtale oko sebe vjerojatno vrteći po glavi misao “što nas je to snašlo?” A odgovor je - Dinamo.
Sjajno su dinamovke odgovorile nakon prošlotjednog poraza u Zagrebu i nadoknadile veliki rezultatski deficit. Dogurale su do zlatnog seta, ali tamo nisu uspjele zadržati razinu iz ostatka utakmice. Dugačka je stanka bila nakon trećeg seta i do početka odlučujuće dionice kao da je energija dinamovki splasnula, a to dragocjeno vrijeme PAOK je iskoristio za resetiranje.
Zlatni su set dinamovke otvorile s tri auta na smeču, Grkinje su ih dva puta blokirale, zabile i as pa je začas bilo 8:0 za PAOK. Iz takve situacije nije bilo povratka.
- Realno, u prvoj utakmici izgubljena je šansa, s previše respekta su naše cure ušle u taj dvoboj, a kada su vidjele da PAOK nije takav bauk, onda je to sada bila druga priča. Ostaje žal svakako, ali sport je takav, moraš negdje platiti da bi kasnije negdje dobio - zaključio je Šimunić po svršetku prve Dinamove europske avanture.

Uspješne avanture, kada se sve zbroji i oduzme jer iz prvog su pokušaja dinamovke prošle dva kola europskog natjecanja, upisale pet pobjeda u šest utakmica i stekle neizmjerno iskustvo.

Linker
17. svibanj 2024 13:25