HOS
SJAJAN REZULTAT

Hrvatska U-17 ženska odbojkaška reprezentacija slavila šestu utakmicu zaredom i izborila polufinale Eura

‘Ostala je još jedna utakmica u skupini koju također želimo dobiti za nastavak pozitivnog niza‘
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2023. 10:30

Sjajna hrvatska ženska odbojkaška U17 reprezentacija nastavlja s pobjedama na Europskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Srbija i Mađarska. U skupini A, koja se igra u Vrnjačkoj Banji, hrvatske su kadetkinje zabilježile i šestu pobjedu za redom. Ovaj put je stradala reprezentacija Gruzije koju su naše odbojkašice pobijedile s 3:0 (30, 14, 21), nakon 81 minute igre.

Prvi je set bio najzanimljiviji dio susreta. Dramatičan do samog kraja, koji je pripao našim djevojkama na razliku s 32:30, nakon što su povezale u konačnici tri poena u nizu i nakon što su Gruzijke imale 7 set lopti. Ostatak utakmice otišao je uvjerljivo u našu korist. U drugom setu Gruzijke se nisu mogle snaći nakon što su izgubile prvi, dok su u trećem pružile donekle solidan otpor.

Ovom pobjedom Hrvatska je kolo prije kraja osigurala direktan put u polufinale i borbu za medalje. Trenutno su hrvatske kadetkinje prve u skupini sa 16 bodova i skorom 6-0. Preostala je još utakmica protiv Nizozemske, u srijedu 19. srpnja u 20.00 sati.

Protiv Gruzijki, Lana Francetić napravila je 15 poena, a uz nju dvoznamenkasta je po učinku s 13 poena bila i Maša Mlinar. Statistički gledano ponovno dominacija Hrvatske: napad 41-26, blok 7-3, as servisi 4-2, prijem servisa 66-44%, i jedino su u manjem broju pogrešaka suparnice bile bolje, 17-19.

- Šesta utakmica i šesta pobjeda. Nismo briljirali u prvom setu, no na kraju smo se skoncentrirali i dobili taj prvi set nakon kojega je sve bilo lakše. Nakon toga smo preostala dva seta dobili rutinirano. Čak smo u nekim trenucima uspjeli dati i ostatku igračica s klupe da odigraju neke minute na ovom EP. Ostala je još jedna utakmica u skupini koju također želimo dobiti za nastavak pozitivnog niza - izjavio je izbornik Miodrag Miki Stojaković.

Carla Stošić, libero naše reprezentacije, koja je imala 81% pozitivnog prijema servisa je dodala za kraj: »Odmah nakon utakmice s Gruzijom fokusirale smo se na posljednje suparnice u skupini Nizozemke jer želimo prije polufinala zadržati prvo mjesto u skupini. A onda slijedi vikend i borba za ono po što smo došle, a to je sigurno medalja.«

Linker
12. svibanj 2024 14:01