IVAN PERIC Cropix
SP U-19 ZA ODBOJKAŠICE

Mlade Hrvatice spasile meč-loptu i izborile plasman u četvrtfinale Svjetskog juniorskog prvenstva

Pobjeda naše reprezentacije u osječkom Gradskom vrtu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 07. kolovoz 2023. 21:11

HRVATSKA - POLJSKA 3:2 (21:25, 25:10, 14:25, 25:19, 16:14)

HRVATSKA: Kovčo (L), Lulić 2, Brkičić, Drobac 1, Perić, Burilović 14, Štiglić 8, Lijić 7, Škoro, Papac 16, Bošnjak 16, Sesar 6. IZBORNIK: Saša Ivanišević.

POLJSKA: Suska (L), Milewska 6, Sobanty 14, Dombrowska, Fiedorowicz 22, Moszynska 11, Walczak 4, Podlaska 9, Adamczyk 2, Feliks, Siuda, Brzoza 6. IZBORNIK: Waldemar Kawka.


Mlade hrvatske odbojkašice izborile su plasman u četvrtfinale Svjetskog juniorskog prvenstva (U-19) koje se paralelno održava u našoj zemlji (Osijek) i u Mađarskoj (Szeged). Izabranice Saše Ivaniševića u dramatičnoj su utakmici osmine finala u osječkom Gradskom vrtu pobijedile vršnjakinje iz Poljske, spasivši pritom i jednu meč-loptu. Sada im slijedi okršaj protiv Tajlanda koji je također u pet setova izbacio Kinu. Taj je dvoboj na rasporedu u srijedu, također u Osijeku.

Brzo su se naše odbojkašice oporavile od nedjeljnog poraza protiv Turske u posljednjem kolu nadmetanja po skupinama. Hrvatska je, podsjetimo, nanizala pobjede protiv Njemačke, Portorika i Dominikanske Republike, a bez borbe je upisala bodove i protiv Nigerije. U okršaju protiv Turske naše su juniorke, međutim, bile nemoćne i to ih je u osmini finala, manje od 24 sata kasnije, odvelo na Poljsku. No, iako su Poljakinje bolje otvorile dvoboj, nakon više od dva sata borbe priča je imala sretan završetak za Hrvatsku.

Suparnice su osvojile prvi set, ali nije to nimalo poljuljalo naše juniorke koje su projurile drugom dionicom, učinivši poljske odbojkašice posve nemoćnima. Ali, taj furiozno odigran set kao da ih je malo opio, pa su u sljedećoj dionici one bile te koje su imale epizodnu ulogu na terenu.

A onda su se uloge ponovno zamijenile i opet su naše djevojke dominirale. Odluka je tako prolongirana za peti set u kojem su hrvatske juniorke imale vodstvo 12:10, da bi prve do meč-lopte ipak stigle Poljakinje (14:13). Bila im je to, međutim, posljednja prednost u ovoj utakmici jer su naše odbojkašice s tri poena u nizu stigle do velikog slavlja.

Dominirala je hrvatska reprezentacija u bloku (17-8), puno je uprihodila i od grešaka suparnica (31-19), a najučinkovitije su u našim redovima s po 16 poena bile Aurora Papac (9 poena blokom) i Tonka Bošnjak.

Linker
19. svibanj 2024 14:02