Hande Baladin

 INSTAGRAM
ŽIVOTNA DRAMA

Zvijezda u strahu, proživljava pravu noću moru: ‘Bacit ću ti kiselinu u lice. Neću umrijeti da se ne osvetim‘

Turska je policija ozbiljno shvatila prijetnju, uhitila je nasilnika koji je promptno optužen za uznemiravanje
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. kolovoz 2023. 15:59

Popularna turska odbojkašica Hande Baladin proživljava klasičnu noćnu moru - ‘Bacit ću ti kiselinu u lice i neću umrijeti, a da ti se ne osvetim...‘

Poruke takvih sadržaja počela je primati Baladin putem društvenih mreža. Djevojka koja u Turskoj ima velik broj obožavatelja na Instagramu ima skoro milijun pratitelja, a jedan od njih prevršio je svaku mjeru prijeteći joj smrću. Zasad se ne zna iz kojih razloga.

"Nisam sigurna. Bojim se", upozorila je Baladin u intervjuu listu Sabah. Turska igračica pojasnila je da je primala prijetnje na društvenim mrežama od čovjeka po imenu Mustafa N., a osim spomenute "osvete" koju je dotični naumio sprovesti, opisao je i način o tome kako će to uraditi: "slijedit ću tvoj automobil na putu od kuće do kluba". Turska je policija ozbiljno shvatila prijetnju, uhitila je nasilnika koji je promptno optužen za uznemiravanje.

Efe Oguz, odvjetnik Hande Baladin je u pisanoj izjavi potvrdio da je Mustafa N. "slao uznemirujuće i prijeteće poruke i glasovne snimke" odbojkašici. Tužiteljstvo je također ozbiljno doživjelo navedene poruke, posebno nakon što je ovaj pokušao ući u klupsko sjedište njezine ekipe Eczacbasi Dynavit..

"Osobu su privele snage sigurnosti, pratimo proces. Eczacbasi ne prihvaća bilo kakav oblik nasilja nad ženama. Ponavljamo da ćemo uvijek biti na strani borbe žena za pošten i nenasilan život" objavio je Eczacbasi Dynavita.

Linker
13. svibanj 2024 06:34