Zagreb, 290314.Dom odbojke Bojan Stranic.Treca finalna utakmice Prvenstva Hrvatske izmedju Mladosti i Marina Kastele.Na fotografiji: igracice slave proslavu naslova prvaka.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX
ODBOJKA

Odbojkašicama Mladosti naslov nakon 23 pobjede u nizu i šest godina 'suše'

Odbojkašice Mladosti bile su uvjerljive u finalnoj seriji te su s glatkih 3-0 nadvisile igračice Marina Kaštela osvojivši ukupno 17. naslov prvaka države u povijesti.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. ožujak 2014. 14:01

"Hvalile se Kaštelanke...", al' su bolje Zagrepčanke. Kaštelanke možda jesu ljepše od Splićanki, kao što kaže stara pjesma, no Zagrepčanke trenutačno igraju najbolju odbojku i naslov prvakinja Hrvatske vratio se u metropolu nakon šest godina dominacije igračica iz Rijeke, kojih ovaj put nije bilo ni u finalu.

Odbojkašice Mladosti bile su uvjerljive u finalnoj seriji te su s glatkih 3-0 nadvisile igračice Marina Kaštela osvojivši ukupno 17. naslov prvaka države u povijesti. Dvorana u Zagrebu proključala je nakon što su igračice trenera Ede Kleina zaključile domaću sezonu velikim trofejom poslije slavlja u čak 23 utakmice u nizu. Iako je ekipa iz Kaštela pružila veliki otpor, kao i u sve tri utakmice finalne serije, te su se i same s pravom sportski radovale nakon poraza, Zagrepčanke su zasluženo slavile uspijevši pobijediti nervozu koju je izazvao veliki broj gledatelja koji su potvrdili da se odbojka zaista vratila u Zagreb.

Nakon posljednjeg poena kojim su postale prvakinje Hrvatske, potekle su suze radosnice, nastao je pravi metež u dvorani. Većina sadašnjih igračica Mladosti nije u karijeri osvojila neki veliki trofej, slavlje je bilo neopisivo, ispijen je pobjednički šampanjac. Podijelile su ga s vjernom publikom u kojoj su se, kao tijekom cijele sezone, najviše istaknuli pripadnici navijačke skupine Banzai Mladost. Brojna lokalna ekipa s Jaruna, koja je zaključila da je ljepše gledati i uživati u utakmicama prelijepih odbojkašica Mladosti nego u onim razmaženih i preplaćenih nogometnih zvijezda s Maksimira i ostalih nogometnih stadiona, došla je na svoje.

- I oni su nam puno pomogli. Tijekom cijele sezone su bili uz nas i dizali nas čak i u najnevažnijim utakmicama. Ipak, sve su napravile cure na terenu. Isplatili su nam se mjeseci napornog rada, a i sve ono što smo uložili u protekloj sezoni. Nadam se dobrim nastupima u Europi i nastavku ovog niza sljedeće sezone u domaćem prvenstvu - rekao je trener mladostašica Klein.

Dakako, i on je pokazao sve, samo ne da je "klein" (mali) - pokazao je da je veliki trener. Istina, imao je prevagu i jake "adute" u japanskim igračicama Kaori Nakamura i Satsuki Minami, zahvaljujući kojima je i nastala osebujna navijačka skupina Banzai Mladost, no to ne umanjuje njegov i učinak ostalih njegovih igračica. Odbojka se zaista vratila u Zagreb.

Zagrebačke su odbojkašice najbolje (usput i najljepše) u Hrvatskoj. Svaka čast Kaštelankama, Splićankama, Riječankama...

Linker
18. svibanj 2024 13:19