Bruno Konjevic / CROPIX
PROMJENE PRAVILA

OLIMPIJSKI POBJEDNIK ZAGRIJAVA SE ZA FINALE SVJETSKOG KUPA 'Viroza me zeznula u Beogradu, ali pojačavam ritam za Rim'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. listopad 2016. 21:16

Protekli vikend hrvatska trap reprezentacija bila je u Beogradu na Memorijalu Milana Šotre. Niste valjda sumnjali da su pobijedili. Taj trap je očito vrlo sigurna varijanta i nakon Rija nastavlja istim putem. Zanimljivo je da je pobijedio Anton Glasnović, a da su iza njega ostala dva olimpijska zlata Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović. Eto, toliko smo jaki. Šteta da svi nisu mogli i u Rio jer tko zna kako bi ta fešta završila.

Aktualni olimpijski pobjednik Josip Glasnović nije se uspio plasirati u finale. Bio je deveti...

- S obzirom na to da sam bolestan, da sam jako prehlađen, da me drži viroza, 118 od 125 nije stvar s kojom sam nezadovoljan. Anton je bio super, Gianni najbolji u kvalifikacijama, pa kasnije četvrti, dakle ispunili smo očekivanja.

Forma u padu ili...

- Ma nije, makar sam nešto manje trenirao otkad sam se vratio iz Rija. No, mislim da je OK. Sada se spremam za finale Svjetskog kupa u Rimu od 10. listopada, pojačavam ritam i to će biti kraj sezone. Idemo Giovanni i ja, jer to je natjecanje na koje dolaze tri olimpijske medalje, najbolji od lani - to je Giovanni, te osmorica po rejtingu. Bit će nas 12, ako netko odustane, nitko ne ulazi umjesto njega.

Gdje su pripreme za SK?

- U Lužama, el classico.

Možda bi Josip trebao i neku pomoć kao olimpijski pobjednik, jer svaki dan putuje na relaciji Jaska - Dubrava - Luže, što je kilometraža koja košta, kojoj bi i neki sponzorski auto dobro došao. Ako s olimpijskim zlatom nije zaslužio takav, onda smo ozbiljno zabrinuti, posebno kada pogledamo tko sve vozi sponzorske automobile. No, to je trajan priča na koju moraju odgovoriti oni koji mogu.

Zagreb, 240315.
Dom sportova, HOO.
Josip Glasnovic odrzao je konferenciju za medije nakon osvajanja srebra na Svjetskom kupu u gadjanju glinenih golubova u U.A Emiratim.
Tim je uspjehom Glasnovic ispunio normu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.
Na fotografiji: Josip Glasnovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX
Josip Glasnović

Josip je najavio i promjene za novu sezonu.

- Mijenjat će se pravila, nešto smo načuli sad u Beogradu, vjerujem da će u Rimu biti konkretnije, a da će osvanuti u prosincu kao službena promjena.

Promjena bi trebala konkretno biti...

- U finalu. Dakle, kvalifikacije ostaju, prvih šest ide u finale. A u finalu više neće biti 2x15 već 50 metaka. Dakle, u prvoj finalnoj seriji 25 metaka nakon kojih zadnji otpada. Nakon toga još pet metaka pa otpada peti, pa pet metaka pa otpada četvrti, pa pet metaka pa otpada treći, a onda posljednja dvojica gađaju 10 metaka u finalu. Novost bi trebala biti da nema više raspucavanja, nego da se po rezultatu iz kvalifikacija, ako su isti u finalu, određuje bolji.

Komentar olimpijskog pobjednika na promjene?

- Zanimljivo, ali znatno teže, jer 30 i 50 metaka nisu isto. U svakom slučaju veća je šansa svakome da uspije, jer ima pravo na poneku pogrešku više.

Linker
04. svibanj 2024 19:09