REUTERS/Stephane Mahe / REUTERS
PRAVI LIDER MOMČADI

ON JE NORVEŠKA ZVIJEZDA 'BROJ 1', ON JE ČOVJEK KOJEG SE HRVATSKA VEČERAS MORA NAJVIŠE PLAŠITI Ima samo 22 godine: 'Želimo vam se osvetiti'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. siječanj 2017. 10:48

Od Glena Solberga i Christiana Bergea Norveška nije imala takvog lidera kao što je Sander Sagosen. Ovaj 22-godišnjak već je odavno preuzeo ključne role u norveškom sastavu. U posljednje dvije godine jako je napredovao i na fizičkom planu.

Ima liderske kriterije i danas je bez njega teško zamisliti norvešku igru. Igra obranu, vuče polukontru, organizira napad, ne smetaju mu ni “flasteri”, vrlo je probojan, a i šut mu je jaka strana. Igra u danskom Aalborgu, ali ne još dugo jer na jesen seli u dres PSG-a, što samo po sebi govori sve. Ne troši najbogatiji klub na svijetu bez veze.

Sagosen je onako malo mrk tip, rijetko se smije, ali kažu da kada je raspoložen da je prvak i u tome.

Hvale nas, a mi uživamo

Norveška igra odlično na prvenstvu?

- Da, toliko dobro da sada želimo osvojiti medalju koju nismo osvojili nikad. Imam dojam da nitko ne sumnja da će se to i dogoditi. Mislim da bismo mi bili prva muška norveška selekcija u kolektivnom sportu kojoj je to pošlo za rukom i to mi se čini kao poseban izazov. Svi nas hvale, a mi uživamo.

Što to znači uživam(o)?

- Uživati znači biti svjestan da si tako dobar rukometaš da možeš igrati u polufinalu svjetskog prvenstva. Ta činjenica me opušta jer govori puno i ne mislim na posljedice što bi se moglo dogoditi ako ovo, ako ono... Jednostavno zadovoljan sam, veselim se svakoj utakmici. Ništa me ne opterećuje.

Ni to što nikad niste osvojili medalju?

- Pa ni to, jer ako vrijedimo, a blizu smo tome, onda ćemo je svakako osvojiti.

Hrvatska je na putu, niste baš bili dobre sreće protiv nje lani?

- To je ovo o čemu govorim, Hrvatska je tu fazu u kojoj smo mi davno prešla. Mislim da sam vidio da je ovo njima 18. polufinale, a nama je tek prvo svjetsko. Ja znam da će se to dogoditi ako vrijedimo, ali ne mogu reći da ćemo sigurno mi to dobiti. Hrvatska je velik protivnik, lani nas je jako razočarala u Danskoj i Poljskoj i mi sada želimo vratiti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
04. svibanj 2024 07:18