Perry Nelson-USA TODAY Sports / USA Today Sports
31. MOMČAD

AMERIČKI SPEKTAKL NA LEDU DOBIVA NOVOG STANOVNIKA NHL liga bogatija za momčad iz kockarskog grada

Piše: HinaObjavljeno: 23. studeni 2016. 14:58

U utorak je objavljeno kako će se nova, 31. momčad u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu (NHL) zvati Vegas Golden Knights.

Prije pet mjeseci vodstvo NHL-a odlučilo je proširiti ligu za još jednu momčad odabravši kockarsku prijestolnicu Las Vegas za novi grad u koji će se doseliti, a Golden Knightsi će se pridružiti ligi od sezone 2017/18. Oni su prva nova momčad koja se priključuje NHL-u nakon 2000. godine kada su osnovani Columbus Blue Jacketsi i Minnesota Wild.

- Vjerujemo kako ovdje postoji tržište za naš proizvod. Ovo je sjajan grad i znamo kako su se svi u njemu nadali kako će imati profesionalnu sportsku momčad. Oduševljeni smo što je to hokejaški sastav - kazao je na predstavljanju povjerenik NHL lige Gary Bettman.

U.S. President Barack Obama (C) holds a jersey from the National Hockey League Pittsburgh Penguins, winners of the 2016 Stanley Cup, in the East Room of the White House, in Washington, October 6, 2016. Attending are (front L-R) NHL Commissioner Gary Bettman, Penguins Captain Sidney Crosby, Coach Mike Sullivan and owners Ron Burkle and Mario Lemieux.     REUTERS/Mike Theiler
REUTERS/Mike Theiler / REUTERS

Vlasnik nove NHL momčadi je Bill Foley, predsjednik jedne osiguravajuće tvrtke u SAD-u, koji je uplatio garanciju od 500 milijuna dolara za pokretanje momčadi.

Vegas Golden Knightsi svoje će domaće utakmice igrati u dvorani T-Mobile Arena koja se nalazi na slavnom Las Vegas Stripu. Kapacitet dvorane za hokejaške utakmice bit će 17,500.

Hokej je prvi sport koji je odlučio doći u Las Vegas, a gradski čelnici najavili su kako bi željeli u skorije vrijeme imati tri profesionalne momčadi u pet različitih liga, NHL-u (hokej na ledu), NBA-u (košarka), NFL-u (američki nogomet), MLB-u (baseball) i MLS-u (nogomet). Kao izgledni kandidat za dolazak u Nevadu spominje se NFL momčad Oakland Raiders, a moguće je da se u Las Vegasu formira i nova MLS momčad.

Linker
02. svibanj 2024 13:36