RONALD GORSIC Cropix
FUTSAL LIGA PRVAKA

Dinamo trijumfom završio povijesni nastup u Ligi prvaka, presudila je ‘kobna srijeda‘

Skupinu su završili kao na drugi na ljestvici, a prolazak među elitu osigurala je poljska Lubawa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. listopad 2023. 22:32

Futsal Dinamo 3

KMF Titograd 0

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja: 1.700. Suci: David Urdanoz Apezteguia (Španjolska) i Stefan Vrijens (Belgija). Treći sudac: Telmen Undrakh (Norveška). Delegat: Natalia Orive (Španjolska)

FUTSAL DINAMO: Piplica, Perić, Postružin, Konsuo, Čekol, Gudasic, Fotak, Pavlić, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Novak. Trener: Matija Đulvat

KMF TITOGRAD: Sekulić, Vuletić, Spasojević, Vukčević, Obradović, Raičević, Marković, Cimbaljević, Efović, Miličić, Adžić, Bulatović, Delić. Trener: Zoran Milašević.

STRIJELCI: 1:0 – Gudasic (7), 2:0 – Čekol (30), 3:0 – Čekol (35)

ŽUTI KARTONI: Konsuo (12), Vučkević (12), Perić (24), Pavlić (24).

CRVENI KARTON: Milašević (31)

IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Čekol

Iako je prije izlaska na teren Futsal Dinamo izgubio posljednju nadu za eventualan prolazak skupine jer Lubawa je u ranijem dvoboju grupe 5 demolirao švedski Örebro rezultatom 10:2. Još je u prvom poluvremenu to bilo koliko toliko u egalu (3:1), ali u nastavku susreta postala je to jednosmjerna utakmica. Titograd je stoga u startu imao zadatak pobijediti Dinamo s najmanje pet golova razlike kako bi imao bolji omjer od Lubawe, ali već na početku utakmice bilo je jasno. Dinamo nije istrčao na parket da bi se na njemu gradila statistika.

Gudasic koji je ljetos stigao iz jednog od najboljih njemačkih klubova Weilimdorfa, u sedmoj je minuti zabio svoj prvijenac za Plave i tako načeo mrežu Crnogoraca. One su međutim do poluvremena mirovale, a u međuvremeno je sijevalo na oba gola, a Piplica je odlično obranio pokušaj Vuletića u 12. minuti koji se našao oči u oči s vratarom Dinama.

image
RONALD GORSIC Cropix

I već na startu drugog poluvremena moglo je lako biti 2:0, pa čak i 3:0. U oba je navrata ‘glavni lik‘ bio Luka Perić. Najprije je u 20. primio dodavanje u petercu pokušao zarolati pored Sekulića, ali lopta je završila u korneru. Samo dvadeset sekundi kasnije primio je dodavanje na drugoj stativi, a ovoga je puta udarac prošao pored gola. Isti je igrač u 22. tražio najstrožu kasnije nakon što ga je Obradović srušio ispred gola, ali suci nisu reagirali. Centimetri su Dinamo od pogotka dijelili su 29. minuti. Dugo je kuhao Mužar na desnoj, tražio je Čekola na povratnoj, a ona je nekako došla do Vučkovića koji pogađa gredu. A onda, nakon devet minuta posta, ponovno je lopta završila u golu. Čekol je pričekao dodavanje Perića i zabio za povećanje prednosti, a onda u 34. zabio i posljednji čavao u lijes Crnogoraca kojima je deset minuta prije kraja isključen trener Zoran Milašević.

image
RONALD GORSIC Cropix

Time je i službeno završila futsal Liga prvaka u Zagrebu. Među 16 najboljih momčadi sa sedam je bodova dakle prošla poljska Lubawa koja je u trileru odigranom u srijedu porazila Dinamo (9:7) i tako napravila veliki korak prema ulaznici za elitu. Svojeg protivnika doznat će na ždrijebu koji je na rasporedu 2. studenog. Dinamu je to ujedno bio i jedini poraz, pa iako ostaje mali žal zbog svega jer Dinamo je praktički u jednoj minuti ‘‘prokockao‘‘ Ligu prvaka, ali bez obzira na to Matija Đulvat i ekipa mogu ponosno napustiti dvoranu, uzdignuta lica jer kamen temeljac je postavljen.

Linker
06. svibanj 2024 19:10