PHILIP FONG Afp
ODBOJKA

Hrvatski odbojkaši poraženi u Zadru u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Mogućnost prolaska na Euro imat će i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz sedam skupina
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 07. svibanj 2021. 21:14

Hrvatski odbojkaši porazom su startali u kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj. U dvorani na zadarskom Višnjiku naša je reprezentacija u uvodnoj utakmici prvog kvalifikacijskog turnira u četiri seta poražena od Nizozemske.

Prvi je set bio neizvjestan od prve do posljednje lopte. Dovoljno će reći podatak da ni u jednom trenutku nijedna momčad nije imala više od dva poena prednosti. U konačnici, kad se lomio set, Hrvatska je imala čak četiri set-lopte, ali nijednu nije uspjela iskoristiti, za razliku od Nizozemske koja je svoju četvrtu realizirala i nakon iscrpljujuće bitke povela s 1:0.

Nije to demoraliziralo naše odbojkaše, koji su u drugom setu brzo stvorili opipljivu prednost i držali je do samog kraja. Treći je set u mnogočemu bio kopija prvog, ponovno nijedna reprezentacija nije imala više od dva poena plusa, a gosti su još jednom bili bolji u završnici. Time su potpuno slomili Hrvatsku koja je u četvrtom setu bila bez ikakve šanse.

Sutra u Zadru igraju Nizozemska i Švedska, a Hrvatska će prvi kvalifikacijski turnir zaključiti dvobojem protiv Šveđana u nedjelju u 18.30 sati. Za tjedan dana slijedi drugi i posljednji turnir u Apeldoornu s istim ovim sudionicima, a izravan plasman na EP nakon će izboriti prvak skupine. Mogućnost prolaska na Euro imat će i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz sedam skupina.

Linker
20. svibanj 2024 09:31