NENAD DUGI/CROPIX
Izazov u Zadru

Hrvatski odbojkaši u lovu na Europsko prvenstvo: ‘Šveđani su nam enigma, ali nećemo ih podcijeniti‘

Prvi od dva turnira kvalifikacijske skupine A na rasporedu je od 8. do 10. siječnja 2021. u Zadru
Piše: HinaObjavljeno: 03. studeni 2020. 13:13

Pred hrvatskom muškom odbojkaškom reprezentacijom je nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a prvi od dva turnira kvalifikacijske skupine A, u kojoj su još Nizozemska i Švedska, na rasporedu je od 8. do 10. siječnja 2021. u Zadru.

"Očekujemo definitivno prolazak na Europsko prvenstvo na kojem nismo nastupili od 2015. godine. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo se svi okupiti zdravi i spremni. Puno nam znači odigrati prvi krug u Hrvatskoj, na domaćem terenu. Prvi puta smo u Zadru. Veselim se tome, jer sam čuo odlične stvari o gradu i Višnjiku", izjavio je kapetan reprezentacije Timofej Žukovski.

Izabranici Emanuela Zaninija će prvu utakmicu odigrati 8. siječnja protiv Nizozemske, a drugu 10. siječnja protiv Švedske. U danu odmora za hrvatsku reprezentaciju, 9. siječnja, snage će odmjeriti Nizozemci i Šveđani.

"S Nizozemcima smo već igrali na velikim natjecanjima i mogu reći da smo dosta puta imali pozitivan rezultat protiv njih, ali oni su ozbiljna reprezentacija s velikom tradicijom. Njihovi igrači igraju u najvećim ligama i bit će teško, ali i vrlo zanimljivo. Šveđani su nam nekakva enigma u skupini, ali nećemo ih podcijeniti. Sigurno ćemo biti spremni", poručio je Žukovski.

Drugi kvalifikacijski turnir bit će održan od 15. do 17. siječnja u Rotterdamu, gdje će Hrvatska prvo igrati protiv Švedske (16.1.), a zadnji dan protiv domaćina Nizozemske (17.1.).

Reprezentacije su raspoređene u sedam skupina iz kojih će pobjednici i pet najboljih drugoplasiranih momčadi izboriti mjesto na završnom turniru na kojem će sudjelovati 24 nacionalne izabrane vrste. Natjecanje u skupini D je završeno u rujnu ove godine pobjedom Latvije, dok je drugo mjesto osvojila Španjolska pa će Latvijci prvi put nakon 1995. ponovno zaigrati na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu od 15. kolovoza do 30. rujna. Sudomaćini EP-a su Poljska, Češka, Estonija i Finska. Uz njihove reprezentacije, mjesto na finalnom turniru izravno su izborili Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Njemačka i Belgija.

Linker
20. svibanj 2024 23:37