Josip Glasnovic
 PASCAL GUYOT Afp
PROMAŠIO SAMO DVA GOLUBA

Josip Glasnović na putu prema velikom finalu, krenuo je bolje nego u Riju, ali borba će biti žestoka

Još dvije runde polufinala na rasporedu su u 2.50, a veliko finale na redu je u 8.30 sati.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. srpanj 2021. 08:59

U srijedu ujutro u Tokiju, golubovi nisu mirno spavali. Na vatrenoj liniji petog dana streljačkih natjecanja bili su super raspoloženi trapaši i borba za finale bit će žestoka dugog dana kada se pucaju još dvije serije kvalifikacija. I mi ćemo imati aduta u tome, jer je naš olimpijski pobjednik Josip Glasnović bio je vrlo efikasan i pokazao dobru formu. Bio je deseti na kraju dana, ali u razini šestog mjesta vrijednog finala.

Očekivano dobro je gađao Josip Glasnović prvog dana u kojem su tradicionalno pucane tri serije po 25 metaka. Tek dva metka je promašio u tih 75 s tim da treba reći da je u Riju prvog dana promašio goluba više, imao čak seriju od 22, što je bilo tada iznimno neugodno. No, pucati dobro je bila nužnost, jer konkurencija je isto bila u vrhunskoj formi.

U prvoj seriji Josip je promašio već drugi metak, u drugoj 17, a u trećoj je bio nepogrešiv, pa je prvi dan kvalifikacija završio sa skorom 73/75 što mu daje priliku da danas puca za plasman u finale u koje ide samo šest najboljih strijelaca.

image
PASCAL GUYOT Afp

U prvoj seriji imali smo sedmoricu, u drugoj desetoricu, a u trećoj 12 – maksimalnih sa 25/25. Iznimno kvalitetno. Ukupno maksimalnih u tri serije – nema.

Po jednog goluba od 75 promašila su petorica: Tajlanđanin Sresthaport, Talijan de Filippis, Čeh Liptak, Berti iz San Marina i Kuvajćanin Al Faihan.

Uz Glasnovića po dva goluba fulali su: Egipćanin Mehelba, Britanac Coward Holley, Španjolac Fernandez, Kinez Yu, Rus Alipov, Slovak Varga, Čeh Kostelecky i Nijemac Low.

Samo na ta dva popisa sa jednim ili dva promašaja imamo 14 strijelaca, a u finale idu šestorica. Koja ćemo vidjeti noćas u nastavku priče. Dvije serije kvalifikacija počinju u 2.50 po HR-vremenu, a finale je u 8.30 sati.

Dodat ćemo da u konkurenciji trapašica nakon 75 metaka imamo jednu maksimalnu, Čehinju Štefekovu.

Linker
17. svibanj 2024 17:30