Petar Gorša

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
SP U KAIRU

Ništa od finala zračne puške za Hrvatsku, evo što to znači glede kvalifikacija za OI u Parizu

U nedjelju se imamo pravo nadati dobrom plasmanu u timskom obračunu zračnih pušaka.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. listopad 2022. 16:13

Počelo je SP u streljaštvu zračnim i malokalibarskim oružjem čiji je domaćin egipatski glavni grad Kairo. Nije počelo sretno za nas, makar smo imali jako dobre nastupe naših strijelaca, u zračnoj pušci se ipak nismo uspjeli domoći finala osam najboljih među kojima prva četiri mjesta donose olimpijske kvote za nastup u Parizu 2024. godine.

Da se računalo za tim bili bismo jako visoko. Petar Gorša je od naše trojke bio najbolji i završio kvalifikacije na 13. mjestu sa 628.5 krugova. Do finala mu je falio krug i pol. Drugi naš strijelac Borna Petanjek bio je 21. sa 627.4 kruga, dok je Miran Maričić sa 627.0 zauzeo 24. mjesto. Kvalifikacije je najbolje otpucao Indijac Patil sjajnim rezultatom od 633.9 krugova.

U finalu osam najboljih našla su se tri Europljana, jedan od njih Talijan Danilo Solazzo zauzeo je prvo mjesto sa 262.7 krugova. Ipak u finalu nije uspio do zlata jer je poražen od spomenutog Indijca Rudrankksa Patila 17:15 u izuzetno uzbudljivom dvoboju. Broncu je odnio Kinez Lihao Sheng, uz njega olimpijsku kvotu izborio je još jedan Kinez četvrtoplasirani u ovom slučaju Haoran Yang, inače prva kineska puška u ovoj disciplini.

Subota nosi finala u zračnom pištolju, nedjelja timski obračun zračnom puškom u kojem se imamo pravo nadati dobrom rezultatu nakon pojedinačnog nastupa. Nedjelja još nosi timska finala u zračnom pištolju i zračnoj pušci za žene.

Linker
25. svibanj 2024 19:22