DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
FINALE DOIGRAVANJA

FOTO: Odbojkašice Mladosti ponovno prvakinje Hrvatske! Pogledajte veliko slavlje za 16. naslov

U odlučujućoj utakmici zagrebačka ekipa na svome je terenu stigla do pobjede protiv Marine Kaštela
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 29. travanj 2021. 19:13

MLADOST - MARINA KAŠTELA (25:19, 25:21, 25:11)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Bez gledatelja. Suci: Brlas i Brozić.


MLADOST: Matić (L), Pavičić 13, Perić 3, Grbavica 12, Volmut 9, Popić, Kulić 11, Freund 2, Marković 5, I. Štimac (L), Tomić. TRENER: Leonard Barić.


MARINA KAŠTELA: Karadža (L), Botić 2, Subašić (L), Grizelj, Rožić, Dežulović 5, Kalman 8, Teklić, K. Zdilar, Barać 2, Vukić 11, J. Zdilar 2, Ćurak 1, Apostoloski. TRENER: Milorad Krunić.



Odbojkašice Mladosti obranile su naslov prvakinja i 16. se put u klupskoj povijesti uspele na tron rezerviran za najbolju ekipu u Hrvatskoj. Završna se serija ove sezone igrala na dvije pobjede, a do nje su odbojkašice trenera Leonarda Barića stigle u jučerašnjoj trećoj utakmici finala, nadigravši Marinu Kaštela u tri seta.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Kao što je to uoči utakmice najavila reprezentativka iz redova Mladosti Katarina Pavičić, domaći teren je velika prednost zagrebačke ekipe. I podloga i ambijent Doma odbojke Bojan Stranić veliki su izazov za sve gostujuće ekipe, a vidljivo je to i iz podatka da mladostašice ove sezone nisu izgubile nijednu utakmicu kod kuće.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Nije lako bilo Kaštelankama s takvim "teretom" ući u odlučujući dvoboj iako su, s druge strane, u Zagreb su stigle napunjene samopouzdanjem nakon velikog nedjeljnog preokreta u drugoj utakmici finala. Za podsjetnik, mladostašice su vodile s 2:0 u setovima i s 10:6 u trećem, bile su na korak do naslova, ali su se žilave odbojkašice Marine iščupale i kreirale senzacionalni povratak.


U takvoj je situaciji bilo pitanje hoće li u jučerašnjoj majstorici prevladati ta samouvjerenost mladostašica u vlastitome dvorištu ili nova energija koju je Kaštelankama dalo nedjeljno spašavanje iz ponora. Dogodilo se ovo prvo, Zagrepčanke su jednostavno imale više raspoloženih igračica iako su igrale bez ozlijeđenih Kačić Bartulović i Popić. Kad je bilo gusto potegnula je Kulić, pa Pavičić, pa Grbavica, svoju je dionicu dobro odradila i Marković koja je ušla u drugom setu...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


- Već duže vrijeme su nam ozlijeđene srednje blokerice. Sada je Mika Grbavica morala uskočiti na srednjaka iako inače ne igra tu poziciju. Čestitam curama jer smo dokazale da svi sve možemo igrati kad treba - pričala je nakon utakmice presretna kapetanica Mladosti Antonia Volmut.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Gošće su dobro krenule u utakmicu, veći dio prvog seta su ozbiljno prijetile na krilima napadački raspoložene Elene Vukić, ali nakon što su povele 16:14, izgubile su osam poena u nizu. Briljirala je u tim trenucima Pavičić koja je Mladosti osigurala šest poena u spomenutoj seriji.


Još su bolje odbojkašice Milorada Krunića otvorile drugi set, vodile su u nekoliko navrata s pet poena razlike, ali opet su upale u rupu. Točnije, mladostašice su ponovno stisnule gas i od 8:13 ekspresno došle do 21:16 i priči je bio kraj. Raspale su se nakon toga Kaštelanke, pa je treći set bio samo formalnost.


- Sezona je stvarno bila turbulentna, kao što je i turbulentan i ovakav način života. Nismo igrali Europu i bilo je teško ostati motiviran za hrvatsku ligu u kojoj smo nadmoćne - priznala je na kraju priče Volmut, pa dodala:


- Istina, pale smo malo u prošloj utakmici, očekivali smo da ćemo riješiti finale u dvije utakmice, a onda smo pobrkali planove i sebi i drugima. Ali, nema veze, još je bilo slađe osvojiti prvenstvo u našoj dvorani i pred našim ljudima. Točnije, ovih nekoliko koliko ih se moglo okupiti u dvorani.

Linker
20. svibanj 2024 05:25