ACE/STUDIOCANAL/WORKING TITLE FI Photo12 Via Afp
PRIČA IDE DALJE

Osramoćeni šampion pod novim optužbama! Sve je mogao vrlo lako sakriti: ‘On je najveći prevarant‘

Francuski novinari objavili su i snimku gdje se vidi čudno ponašanje ‘prvaka‘
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2021. 15:19

Lance Armstrong, bivši osramoćeni šampion, posljednjih godina živi uglavnom zarađujući po Bliskom istoku (Emirati, Katar) i prodajući svoju autobiografiju, no posljednjih dana opet mediji razapinju njegovu obitelj. Prvo se pisalo o navodnom slučaju silovanja kojeg je počinio njegov sin (Luke), a sad je opet meta upravo on...

- Puno toga mi je bilo sumnjivo. I htio sam pisati o tome, ali su mi rekli da ne obraćam pozornost na to - govori francuski novinar Antoine Vayer, koji iznosi dokaze da je Amerikanac prevario svijet koristeći, uz doping u sebi, i - tehnološki doping.

- Postoje dokazi da je na svom biciklu imao ugrađen i mali motorčić! Armstrong je najveći prevarant. Kompliciran je na svakom nivou. Godinama je imao specijalan tretman - otkriva Francuz.

Motor se lako sakrio, jer ne teži niti kilogram (oko 800 grama). I upravo su francuski novinari objavili snimku gdje se vidi čudno ponašanje Armstronga koji dodiruje zadnji dio bicikla kako bi pokrenuo motor.

image
screenshot

Armstrong, kojem je oduzeto sedam naslova na Tour de Franceu od 1999. do 2005. godine nakon što je tijekom karijere priznao uzimanje dopinga, rekao je da nikada nije koristio motor, ali nije jedini koji je bio optužen za tehnološki doping.

Još 2015. pričalo se kako je 12 biciklista iz različitih momčadi koristilo motore na svojim biciklima, ali to nikada nije dokazano.

Inače, taj nečujni motor izrađen je od vojnog metala i napaja se litijskom baterijom, a njime se upravlja tajnim gumbom.

Linker
14. svibanj 2024 00:50