AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
OŠTRI DEMANTI

Ruski sportaši veličaju rat u Ukrajini: ‘Sve što smo prikazali koreografijom ima veze samo s ljubavlju‘

Tamošnji sportaši pjevali pjesmu "Staljin je izdao zapovijed"!?
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. veljača 2023. 10:06

žIrina Viner Usmanova, predsjednica Ruskog saveza ritmičke gimnastike stoji iza koreografije i režije "moskovskog spektakla" povodom tamošnjeg Dana branitelja Rusije. No, u istom tom "veličanstvenom događaju", kako su ga nazvali Putinovi mediji (to su zapravo svi mediji u Rusiji), bio je i poveći broj sportaša i sportašica. To je upravo ono na što upozorava međunarodna zajednica Thomasa Bacha, predsjednika MOO-a, kako na bilo kojim olimpijskim igrama ne može biti mjesta za one koje veličaju bilo koji rat. Bach naime i dalje želi vidjeti Ruse i Bjeloruse na OI u Parizu 2024.

Svjesna osjetljivosti događaja, Irina Viner Usmanova je oštro dakako opovrgnula da je na priredbi bilo ruskih sportaša koji su veličali rat.

- Sve što smo prikazali koreografijom ima veze samo s ljubavlju prema onima koji dali život za Rusiju i nema nikakve veze sa zbivanjima u Ukrajini - veli žena koja je inače na popisu suspendiranih osoba vlada SAD, Velike Britanije i EU, a koja je između ostalog poznata i kao ona koja je posredovala u upoznavanju Putina s gimnastičarkom Alinom Kabajevom koja je onda postala Putinova ljubavnica. Ona je također na popisu sankcioniranih osoba, zajedno sa svojim nekretninama u Švicarskoj koje joj je kupio... već pogađate tko.

Na svečanosti povodom Dana branitelja Rusije, bio je poveći broj tamošnjih sportaša i sportašica. Samo iz ritmičke gimnastike - europska prvakinja Lala Kramarenko, pa olimpijska vicepobjednica Dina Averina, zatim peterostruka svjetska prvakinja Arina Averina itd. Svi su oni ponosno stali i zapjevali, između inog i pjesmu "Staljin je izdao zapovijed".

Godina je još uvijek 2023., iako u Rusiji... nekih 80-ak godina manje...



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

Pred nama je najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom donosimo sve o toj utakmici. S kime u napadu trebaju krenuti Čačić i Leko? Je li ovo prava pozornica za debi 16-godišnjeg Vuškovića? Odgovaramo na ta pitanja, ali i na sva ostala oko uzbudljivog 23. kola SuperSport HNL.

Linker
12. svibanj 2024 00:27