Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko
 HRVATSKI KARATE SAVEZ
EUROPSKO PRVENSTVO

Sjajne vijesti iz Poreča, hrvatske karatistice osvojile broncu: "Borile su se poput lavica!"

Slavile su protiv francuskih reprezentativki koje već godinama sudjeluju u premijer ligama
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. svibanj 2021. 22:05

Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.

- Ovo mi je definitivno jedna posebna i neopisivo draga medalja. Prvo, zato što su to jedne mlade cure koje su tek ušle u seniorske vode. Borile su se kao lavice. Mi sve četiri smo jedna dobra ekipa, pokazale smo to na tatamiju. Jako sam zadovoljna, sretna i ponosna, na sebe i na sve cure jer smo to izvukle - rekla je kapetanica ženske reprezentacije Ana Lenard.

- Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premijer ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla... Čudo! - dodala je Lucija Lesjak.

Berak blizu odličja

U poslijepodnevnoj borbi za brončano odličje u pojedinačnim borbama kategorije do 67 kg, naš reprezentativac Boran Berak je izgubio od austrijskog predstavnika Stefana Pokornya s rezultatom 3:2.

- Nije bilo dovoljno za medalju i ništa, vraćam se u svoju bazu i nastavit ću dalje s razvojem. Preda mnom je još uvijek dug put. Žalit ću za ovim posljednjim mečom, imao sam neke prilike koje nisam iskoristio. Ovo je tek jedna stanica na putu, a ispred mene su još velike stvari, tako da sam siguran da će vrlo brzo ne samo brončane, nego i druge medalje doći - rekao je Berak.

Podsjetimo, veliki uspjeh u prvoj polovini pretposljednjeg natjecateljskog dana ranije je ostvario Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma slavio nad Nizozemcem Timothyjem Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u Poreču.

„Ponosan sam i sretan zbog ovog uspjeha i ove brončane medalje. Za mene je to zlatnog sjaja. Sretan sam da je to medalja za sve nas – za Hrvatski karate savez, za hrvatsku karate reprezentaciju, za moj matični karate klub Varaždin, za grad Varaždin, za mog tatu-trenera, kondicijskog trenera i za sve nas. Nadam se da je ovo dodatan vjetar u leđa za buduće mečeve i buduća prvenstva.“

Naš olimpijac Ivan Kvesić poražen je pak od strane slovačkog predstavnika Adija Gyurika u borbi za brončano odličje s rezultatom 3:1.

Bronca i u para-karateu

Na subotnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

Karate poslastica na malim ekranima – za ekipno zlato s Crnom Gorom

Središnji događaj posljednjeg, petog natjecateljskog dana u Poreču, ekipne su borbe u muškoj konkurenciji. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja nastupa u sastavu: Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu pokušat će doći preko reprezentacije Crne Gore.

Linker
17. svibanj 2024 17:12