GIUSEPPE CACACE Afp
UAE TOUR

Slovenac Pogačar, prošlogodišnji senzacionalni pobjedik Tour de Francea, osvojio etapu i povećao vodstvo

Svoju ukupnu prednost Pogačar je pred prvim pratiteljem Yatesom povećao na 43 sekunde
Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2021. 18:08

Prošlogodišnji senzacionalni pobjednik Tour de Francea 22-godišnji Slovenac Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pobijedio je u trećoj etapi UAE Toura i povećao prednost u ukupnom redoslijedu prve World Tour utrke u novoj sezoni.

Pogačar je vodstvo preuzeo u drugoj etapi, kronometru na 13 kilometara, nakon odustajanja do tada vodećeg Nizozemca Mathieua van der Poela zbog pozitivnog rezultata na testiranju na Covid-19, a zadržao ga je nadmudrivši u trećoj etapi najvećeg konkurenta Britanca Adama Yatesa (Ineos Grenadiers).

Yates je na završnom 10,8 km dugačkom usponu na Jefel Hafeet nekoliko puta pokušao slomiti Pogačara, ali ga je Slovenac pratio i u završnih 400 metara, na blagom spustu prvi krenuo u završni sprint što britanski biciklist nije mogao pratiti.

Pogačar je za pobjedu dobio dodatnih 10 sekundi bonusa i svoju ukupnu prednost pred Yatesom povećao na 43 sekunde. Portugalac Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep) na trećem je mjestu sa zaostatkom od jedne minute i tri sekunde.

U srijedu je pred biciklistima najduža etapa od 204 km koja će startati i završiti na otoku Al Marjan, a za očekivati je da će se za etapnu pobjedu boriti najbolji sprinteri u pelotonu.

Linker
26. svibanj 2024 18:53