DAVID BERDING Getty Images Via Afp
KAKVA POSLASTICA

Spektakularna utakmica u najjačoj ligi svijeta: Palo čak 17 golova, domaćin srušio lidera prvenstva

Devet od 17 pogodaka palo je u posljednjoj trećini susreta
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2024. 09:24

Spektakularnu utakmicu odigrali su hokejaši na ledu Minnesote i Vancouvera, a nakon čak 17 pogodaka na susretu Minnesota je s 10-7 pobijedila trenutačno najbolju momčad NHL lige.

Premda je od početka frcalo na sve strane, sve do starta posljednje trećine nije se činilo kako će to biti rekordna večer po pitanju pogodaka u Minneapolisu. Isto tako, Vancouver je bio na sigurnom putu prema slavlju jer je prije posljednjih 20 minuta vodio 5-3.

U posljednjoj trećini je postignuto čak devet golova, a u prvih pet minuta i 12 sekundi posljednje dionice Minnesota je imala niz od pet pogodaka za preokret i vodstvo 8-5. Po dva gola su dali Eriksson Ek i Kaprizov, a jedan Rossi. Dvije minute prije kraja Vancouver je zaprijetio te došao do 7-8, ali su potom Brodin i Kaprizov zabijali za konačno domaće slavlje od 10-7.

Šest pogodaka Minnesote unutar samo 5 minuta i 45 sekundi, zadnji gol u drugoj i pet u trećoj trećini, doseg je kakav u NHL ligi nije viđen od 1999. godine. Samo su tri momčadi u povijesti trebale manje vremena za šest golova.

Spomenuti Eriksson Ek i Kaprizov su ogled završili s po tri pogotka i tri asistencije, a sedam golove te momčadi u jednoj trećini apsolutni je klupski rekord kroz povijest.

- Gledatelji su sigurno uživali i s oduševljenjem pratili sve što se događalo na ledu, ali nisam baš uvjeren da su treneri dijelili takvo ushićenje - rekao je nakon susreta Šveđanin Eriksson Ek, jedan od junaka u slavlju Minnesote. Eriksson Ek je u posljednjih pet nastupa upisao sedam golova i pet asistencija.

U derbiju večeri Boston je nakon devet serija raspucavanja svladao pred svojim navijačima Dallas s 4-3. Gosti iz Teksasa bili su blizu pobjede u osnovnom dijelu susreta nakon što je Lindell, deset minuta prije kraja, doveo Dallas u vodstvo 3-2. Boston je dvije minute prije kraja zabio za izjednačenje, strijelac je bio Pastrnak, a potom je McAvoy u raspucavanju zabio ključni pogodak za slavlje.

Boston je vodeća momčad Istočne konferencije, dok je Dallas trenutačno drugi na Zapadu.

Linker
27. travanj 2024 10:21